Labović ugostila delegaciju Severne Makedonije: Razgovarano o daljoj saradnji

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Za prvih sedam meseci prešli smo 1,57 milijardi evra deviznog priliva od turizma

Foto: Turistička organizacija Srbije

Direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, ugostila je danas delegaciju Severne Makedonije, na čelu sa novom direktorkom Agencije za promociju turizma ove zemlje Biljanom Stefanoskom.

Tokom sastanka, održanog u prostorijama TOS-a, direktorke Labović i Stefanoska imale su priliku da razmene iskustva i predstave rezultate postignute u promociji svojih zemalja kao turističkih destinacija, u čemu imamo i odličnu međusobnu saradnju.

Direktorka TOS Marija Labović podelila je sa gostima iz Severne Makedonije podatke iz rekordne 2023. godine kada je reč o broju turista koji su posetili Srbiju.

-Imali smo mnogo aktivnosti i zaista nam je 2023. bila rekordna, a ova godina nam je još bolja od prethodne jer smo za prvih sedam meseci prešli 1,57 milijardi evra deviznog priliva od turizma. Očekujemo da budemo više nego zadovoljni ove godine – istakla je Labović.

Foto: Turistička organizacija Srbije

Stefanoska je pohvalila ove impresivne rezultate, uz predlog da Srbija i Severna Makedonija i u budućnosti nastave dobru saradnju i zajednički učestvuju u promociji turizma svojih zemalja.

Jedna od važnih tema razgovora bile su i pripreme za zajednički nastup na predstojećem sajmu vina u Beogradu „Wine vision 2024“, u okviru inicijative „Open Balkan“.

Današnji sastanak bio je prilika i da članovi delegacija razgovaraju o veoma značajnom promotivnom događaju koji će Turistička organizacija Srbije organizovati 25. oktobra u Skoplju - susretu predstavnika turističke privrede iz Srbije sa predstavnicima turističkih agencija iz Severne Makedonije.

(Telegraf Biznis)