Regionalna direktorka za Evropu Svetske turističke organizacije u poseti TOS

V. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Važan sastanak Labović i Volmuter

Foto: TOS

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, razgovarala je danas sa Kordulom Volmuter, direktorkom regionalnog odeljenja za Evropu Svetske turističke organizacije, koja boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Sastanku u prostorijama TOS, osim direktorke Labović, prisustvovala je i Zorica Jovanov, rukovodilac Službe prometa Turističke organizacije Srbije, a sagovornici su razmenili niz ideja o budućoj saradnji, zajedničkim aktivnostima kako u organizovanju konferencija u Srbiji u vezi sa manifestacijom "Wine Vision" o okviru inicijative "Open Balkan", tako i u vezi sa međunarodnom izložbom "EXPO 2027".

-Razgovarali smo o tome kako oni mogu da nam pomognu da što veći broj zemalja članica UN prisustvuju Ekspu 2027. Bilo je reči i o privlačenju potencijalnih stranih investitora gde ćemo mi, kroz naše aktivnosti, da promovišemo investicione prilike u zemlji – rekla je Labović.

Ona je dodala da je sa direktorkom Volmuter zargovarala i o kontinuiranom ulaganju u kadrove, kao i praćenju novih trendova.

-Kada je reč o Vinskoj viziji, razmatrali smo da se kandidujemo da sledeće godine budemo i domaćini konferencije na temu vina koju bismo predložili da bude neposredno pre manifestacije "Wine vision", a dogovorili smo i o još intenzivnijoj razmeni informacija, podataka i istraživanja jedni sa drugima – navela je direktorka TOS.

Direktorka regionalnog odeljenja za Evropu Svetske turističke organizacije istakla je želju i spremnost da se međusobna saradnja u budućnosti intenzivira.

(Telegraf Biznis)