Saveti naših kamiondžija - kako opstati u Americi

Oni iz ličnog iskustva znaju kako je voziti kamion po putevima te daleke zemlje

Američki san sanjaju mnogi, ali malo je onih koji odu da ga ostvare. Ukoliko planirate da se upustite u tu avanturu, poslušajte savete onih koji su prošli SAD uzduž i popreko, bukvalno - kamiondžije.

Oni iz ličnog iskustva znaju kako je voziti kamion po putevima te daleke zemlje, kako se snaći i naći posao. I kako u svemu tome uspeti. Posebno, ukoliko ste jedan od onih koji bi da sanjaju američki san iz Srbije, možete to i iz sopstvene fotelje, u svojoj kući. Kako - postanite dispečer za kamione, zanimanje koje polako postaje sve popularnije, a pri tom, možete lepo i da zaradite. Tu su pecizne informacije o tome kako raditi od kucć (iz Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije i dispečovati kamione u Americi).

Ukoliko mislite da ne znate dovoljno o tom poslu, možda će vas privući činjenica da je i obuka plaćena. Samo u Beogradu je nekoliko kompanija koje se bave ovim poslom.

Naš savet je da prvo svakako preslušate sve anegdote naših ljudi koji rade i putuju po zemljama SAD.

Jedan od njih je Đorđe iz Čačka. Radio je posao koji nema veze s kamionima. Tako je počeo da radi u školi za kamione, prošao treninge i dobija dozvolu. To je bio početak. Ubrzo je počeo da radi u jednoj ovdašnjoj kompaniji. Kaže da svaki početnik prvo dobija i ide u tim. A njemu se zalomilo da bude u timu sa nekim ko nije nikada seo u kamion. Tako se desilo da je nasred Pensilvanije njegov kolega izašao iz kamiona i krenio peške šumom. Bez telefona, novčnika ili bilo čega drugog, par stotina milja od svog stana.

Šta se dalje dogodilo, ali i o zaradi, brizi o registraciji, parkingu i detaljima, pogledjate na kanalu Zeta Press: "Moji počeci kao kamiondžija u Americi"

A kako izgleda život kamiondžije na samom parkingu i kako su opremljeni ti prostori za odmor, kao i  šta mogu da traže od usluga na pumpama, možete da saznate iz sledećeg videa:

I to nije sve, osim "saveta za preživljavanje", tu su i mesta za dušu, kao što je Manastir Sveti Sava u Libertvillu, nedaleko od Čikaga. Sve ukupno to je, kažu "Jedna mala Srbija".

Osim praktičnih saveta, na kanalu postoji dosta informacija i zanimljivosti o samoj Americi, ali i intervjua i putovanja koje vam sve to mogu slikovito dočarati.

(Telegraf Biznis)

Teme