Najnoviji oglas u Beogradu, 100.000 dinara plata za roštilj majstora: Niko još nije dobio posao, ovo su uslovi
Oglas sve iznenadio, svi bi uzeli novac, ali kad treba da se zapne na radnom mestu, onda ipak ne...
Možda deluje lako, ali biti dobar majstor za roštilj je pravi podvig, posebno na Balkanu gde se meso konzumira gotovo svakodnevno u svim porodicama, i to u velikim količinama.
Rastu apetiti, ali i kriterijumi.
Prema nekom "zvaničnom" opisu posla, uloga majstora za roštilj je da priprema mesne specijalitete i da ih peče kako treba (posebno da izbegne lepljenje); on/ona održava vatru roštilja, ali i vodi računa o bezbednom čišćenju roštilja, i brine se za ostali inventar i prostor, opremu i robu.
Iako se u oglasima često navodi da vam nije potrebno prethodno iskustvo za ovu poziciju, ono je svakako poželjno. A kako je restorana i objekata sa brzom hranom u Srbiji i Beogradu sve više - tako raste i interesovanje za roštilj-majstore.
Na nekoliko mesta smo, "češljajući" oglase, naišli na plate od 90.000 dinara za ovu poziciju, i to uz stalno zaspolenje.
Danas nam je, međutim, pažnju privukao oglas zalepljen na vrata poznatog novobeogradskog restorana: nudi se plata od čak 100.000 dinara, i to na Novom Beogradu.
Kada smo pozvali broj sa oglasa, saznali smo da uz početnu platu od 100.000 nude stalno zaposlenje, da je radno vreme 8 sati i to u dve smene.
Kako nam je rekao vlasnik, druga smena se završava u 23 sata. Plaćeni su topli obrok, odmor, a radi se šest dana u nedelji.
Pa ipak, već sedam dana je ovaj oglas aktuelan, ali još niko se nije zaposlio.
-Pre 7 dana smo postavili oglas i još nismo nikoga zaposlili. Svi bi dobru platu, ali niko ne bi da radi. Šalu na stranu, ima dosta posla, mi zato podrazumevamo da radnik ima i bakšiš i da mu taj dodatni novac ide na zaradu. Naravno da od zalaganja zavisi i njegovo napredovanje, koje je izvesno - ispričao nam je vlasnik.
Ovako glasi još jedan oglas za posao gde je satnica 330 dinara:
- Uslovi: timski rad, isplata može na dnevnom ili mesečnom nivou - stvar dogovora; rad u dve smene (09 do 17h i 14 do 22h), obrok u smeni; radi se 5 ili 6 dana nedeljno; poželjno radno iskustvo.
- Dužnosti: priprema i pečenje mesa.
Shodno ovim brojkama, to znači da biste za jedan dan na ovom poslu mogli da zaradite 2.640 dinara.
Takođe, u aktuelnim oglasima plata majstora za roštilj negde ide i do 140.000 dinara, kuvarice mogu da zarade do 110.000, a kuvari koji pripremaju samo hotelski doručak - do 80.000 dinara.
S druge strane, pronašli smo i mesto gde roštilj-majstora plaćaju do 50.000 dinara, tako da su razlike u zaradama prilične.
(Telegraf Biznis)