Nova hit ponuda samo za imućne: "Buyout" je otkup celog objekta ili ostrva, cene su paprene

Od Irske do Maldiva, svaki turista sa "dubokim džepom" može da pronađe nešto za sebe...

Foto: Pixabay.com

Pandemija i dalje vreba, hoteli gube milijarde, a ni osoblje ni gosti nisu sigurni u bezbednost prostora i okruženja... To je realnost ovih dana. Kako ne bi čekali da kriza prođe i načisto otišli u minus s finansijama, hoteli promovišu novi trend - "buyout".

Reč je o otkupu celokupnog prostora - soba, restorana, bazena, spa centra - samo za jednu grupu putnika. Na ovaj način, hoteli privlače preplašenu imućnu klijentelu i održavaju poslovanje. Ovo su najpopularnija mesta, sa istaknutim cenama za jednu noć.

Kilkea Castle, Irska, 7.000 evra

Jedna grupa koja ima do 26 gostiju može da zakupi svih 11 soba i boravi u ovom prelepom dvorcu, starom 840 godina. Nalazi se na 45 minuta vožnje od aerodroma u Dablinu, a ima sve čime jedan dvorac treba da pleni: vrt pun ruža, veliki salon, konje za jahanje, opremu za streličarstvo, spa, bazen za hidroterapiju, golf teren sa 18 rupa.

Gostima koji rezervišu dvorac na raspolaganju je celo osoblje i obezbeđena je potpuna privatnost u restoranu i baru. Boravak uključuje doručak, tenis, ribolov i pristup okolnim imanjima. Kilkea Castle bi trebalo ponovo da se otvori 2. jula, iako Irska nameće obavezujući 14-dnevni karantin međunarodnim putnicima, barem do 9. jula.

Cayo Espanto, Belize, od 13.000 evra

Do osamnaestoro gostiju može ekskluzivno da koristi kapacitete ovog privatnog resorta koji se prostire na 4 ara, i nalazi na skoro 5 kilometara od obale Belizea. Ostrvo sadrži sedam vila - šest na plaži i jednu na vodi, a svaka ima svoje zasebno pristanište, bazen, batlera i plažu.

Po ceni od 14.995 dolara, otkupi su "najjeftiniji" tokom leta i jeseni, dok su cene više za vreme božićnih dana i u proleće. Cena uključuje sva jela i užine, većinu pića, prevoženje čamcem i aktivnosti kao što su ribolov, gnjuranje i jedriličarstvo.

Da bi tamo stigli, međunarodni putnici moraju da lete do grada Belize, a onda da "uhvate" kratki let do San Pedra, i zatim da se voze brodom nekih sedam minuta. Alternativa je da se direktno iz grada Belize privatnim helikopterom, za 1.200 dolara u jednom smeru, stigne na ovo prelepo utočište, koje se navodno otvara 1. jula.

Niyama i Naladhu privatna ostrva, Maldivi, od 31.000 evra

Na Maldivima, inače, važi pravilo "jedno odmaralište na jednom ostrvu", ali ovo je izuzetak. Niyama privatna ostrva ga "krše", i nude dva prelepa resorta. Tu su Play, za ljubitelje okeana, i Chill, za one koji žele spa i opuštanje.

Sve 134 vile i paviljoni na oba ostrva mogu se rezervisati za 130.000 dolara za noć, što uključuje pun pansion, tim ličnih batlera, vodene sportove, surfovanje i pristup dečjem klubu. Za one koji nemaju ništa protiv da prostor dele s drugima, 30 vila se mogu rezervirati za otprilike 65 odraslih osoba, po ceni od 40.000 dolara za noć.

Možda nije baš "ekskluzivna kupovina hotela", ali ova opcija takođe uključuje sva jela i batlersku uslugu, plus ručak u podvodnom restoranu "Subsix". Manje grupe mogu otkupiti privatno ostrvo Naladhu.

Do 50 gostiju može rezervisati 20 vila - sve sa privatnim bazenima - za 35.000 USD za noć (minimum je tri noći). Ovaj "paket" dolazi sa luksuznom privatnom jahtom, za jedan dan ronjenja i istraživanje ostrva. Odmaralište je već otvoreno za goste koji dolaze privatnim letovima ili jahtama, a komercijalne avio-kompanije bi trebalo da nastave s radom od 1. jula.

Six Senses Zil, Sejšeli, 330.000 za nedelju dana, plus takse

Na ostrvu Felicite postoji jedno odmaralište - peto po veličini na arhipelagu Sejšeli - a to je Sik Senses Zil Pasion. Hotel može biti rezervisan za ekskluzivni nedeljni boravak i do 20 gostiju, premda se može pregovarati o dodatnim noćenjima i većem broju turista.

Bujne šume prekrivaju ostrvo koje ima 30 vila sa jednom ili dve spavaće sobe, i dve zasebne rezidencije. Svi obroci su uključeni u cenu, kao i pristup aktivnostima počev od ribolova, preko krstarenja, do ronjenja. Felicite se nalazi blizu 50 km severo-istočno od aerodroma "Seychelles International Airport".

Kada gosti slete, voze se privatnim helikopterom još 20 minuta ili jahtom sat vremena, do destinacije. Ovaj resort je trenutno otvoren za posetioce i dostupan svima koji dolaze privatnim letom, čarter letom ili jahtom. Komercijalni letovi bi trebalo da se odvijaju od jula.

Video: Gradonačelnik Santorinija poziva turiste: Na magičnom ostrvu nema korone

(Telegraf Biznis)