Ranko, ljudina i domaćin: Za vreme vanrednih mera sam izgradio 20 apartmana, od kuće stvorio motel

Svoju kuću Ranko Kostić pretvorio je u motel sa dvadeset smeštajnih jedinica, za kako kaže "neka vremena posle korone"

Printskrin: Youtube/ Radio Gorazdevac

Dok se širenje pandemije i vanrednih mera kod većine odrazilo u vidu straha, želje za pojačanom higijenom i samoizolacijom, kod nekih je usled viška slobodnog vremena proradio graditeljski instinkt. Tako je Ranko Kostić iz Vidanja u opštini Klina na KiM uspeo da svoju kuću pretvori praktično u motel sa dvadeset smeštajnih jedinica, za kako kaže "neka vremena posle korone".

-- U vreme korone nismo imali mogućnosti da šetamo i da se posećujemo. Ja sam to vreme iskoristio ovde kod svoje kuće, gde sam izgradio negde oko dvadeset smeštajnih jedinica u kući, gde mogu ljudi koji su raseljeni da dođu i da obiđu svoja imanja, porodice, manastire… - kaže Kostić za Radio Goraždevac.

Ovaj domaćin, inače službenik za povratak u opštini Klina tvrdi da mu u ovome niko nije pomagao i da je samostalno investirao.

Kostić se nada da će mnogima koji planiraju da ove godine odmor provedu na selu, Vidanje biti prava destinacija za to, imajući u vidu sve istorijske, kulturne, ali i prirodne lepote koje okružuju ovaj kraj.

Video: Strani kapital uložio u rodno selo: Uveo je struju i izgradio put kako bi podigao fabriku

(Telegraf.rs)