Zamislite da živite baš na ovom mestu: Suncem okupana oaza privukla je i najveće zvezde Holivuda

Vile u ovom delu Los Anđelesa vrede na desetine miliona dolara

Foto: Shutterstock

Za trenutak, hajde da se pretvaramo da postoje dve vrste ljudi: oni koji vole plažu, i oni koji su više za planinske predele.

Ako obožavate visinu, panoramski pogled i prirodno, šumovito okruženje, onda su za vas brda i planine.

Mnogi sanjaju o kući u Los Anđelesu, gradu luksuza i otmenog života.

Za njih, verovatno najbolja lokacija u tom delu sveta jeste rezidencijalna zona Hollywood Hills ili kako bismo preveli - Holivudska brda.

Poznati kao što su porodica Kardašijan, glumica Eva Longorija, muzičar Drejk ili zvezda Silvester Stalone - odabrali su upravo ovo mesto kao svoju oazu, bilo za stanovanje ili povremeni boravak.

Šta ih je očaralo? 

Ah, ta čuvena Kalifornija, Los Anđeles, sunce, dašak vetra, život na visokoj nozi, luksuzne nekretnine. Bilo da ste holivudska zvezda ili ne, prestiž je živeti na lokaciji kao što je Hollywood Hills. 

I samo iznajmljivanje nekretnine kreće se u rasponu od nekoliko do 200 hiljada dolara, a prodajne cene su paprene. Možete naći kuću za nekoliko desetina hiljada dolara, ali i za 50 miliona USD, zavisno od same nekretnine, njene kompleksnosti, pozicije.

Hollywood Hills nudi savršeno rešenje za beg iz grada, nešto poput naše Avale ili Kosmaja - gde je takođe sve više luksuznih vila

Od gradskog jezgra Grada anđela ova top zona udaljena je nekih 35 minuta automobilom. 

Svakako treba istaći taj savršeni balans: zašto zvezde biraju baš Hollywood Hills? Zato što je dovoljno ušuškan i izolovan, nudi im privatnost, a opet, dovoljno blizu pompeznih dešavanja u gradu, bitnih premijera i poslovnih angažmana.

Tu su svoj dom pronašli i ugledni advokati, kao i direktori, zatim umetnici, pisci, muzičari. Jednostavno, Holivudska brda privlače razne profile ljudi, ali mahom su za one sa dubokim džepom.

Ipak, to svakako ne znači da na ovom mestu nećete pronaći i skromne kuće, nešto poput bungalova. Ono što im je zajedničko jeste da, nevezano za stil, nivo modernosti, veličinu, svaka kuća je okružena cvećem i drvećem. 

I za kraj, treba reći da postoje istočni i zapadni deo, Hollywood Hills EastHollywood Hills West, koje razdvaja prevoj Kahuenga. Obe strane obogaćuju kanjoni i parkovi.

Video: Zavirite u unutrašnjost prvih 3D kuća koje su spremne za useljenje

(Telegraf Biznis)