Nakon 10 godina postignut dogovor oko spornog hotela: "Zatvorio pogled celom Petrovcu"

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Hotel će biti završen za dve godine, a očekuje se da će po završetku biti zaposleno 250 radnika

Foto: screenshot/Youtube/drone videos

Nakon godina sporenja, postignut je dogovor između “Euromixa” i Budvanske rivijere, čime su se stekli uslovi da se završi hotelski kompleks u Petrovcu na moru, čija je izgradnja godinama tapkala u mestu.

Kako javljaju Vijesti, kompanija "Euromix Trade", koja upravlja "Rivijera-Crystalom" u Petrovcu, postigla je dogovor sa hotelskom grupom "Budvanska rivijera" u postupku medijacije koji se vodio pred Centrom za alternativno rešavanje sporova, čime su se stekli uslovi da se završi kompleks.

Nedovršeni hotel "na pjenu od mora"

Nedovršeni hotel na pjeni od mora čekao je više od decenije dogovor dve strane.

Ugovor o zajedničkom ulaganju između HG “Budvanska rivijera” i “Euromix tradea” zaključen je krajem maja 2011. Njime je bilo predviđeno da od ukupno 269 smeštajnih jedinica u budućem hotelu, 48 pripadne odvojenom hotelu “Kristal” i pređe u vlasništvo HG “Budvanska rivijera”.

Tek krajem marta 2014. tadašnje Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdaje građevinsku dozvolu za rekonstrukciju hotela “Rivijera Crystal”. Ugovorom se “Euromix” obavezao se da kapaciteti koji pripadaju HG “Budvanska rivijera” budu funkcionalno odvojeni u posebnom građevinskom krilu prema hotelu “Palas” i budu opremljeni prema standardima za kategoriju hotela od pet zvezdica.

“Cristal Palas” je završen i predat hotelskoj grupi na upravljanje, javljaju Vijesti.

- Postignutim sporazumom sa HG Budvanskom rivijerom, stvorena je mogućnost nastavka i završetka realizacije hotela ‘Crystal’. Projekat ‘Crystal’ je hotel resort sa pet zvezdica u Petrovcu. Koncept hotela ‘Crystal’ je napravljen od hotel-ekspertske grupe PKF hospitality iz Beča, sa ‘Marnik arhitekturom’ iz Beograda, i dizajnom interijera ‘Elfers Innenarchitektur’ iz Bremena. "Crystal" će imati 267 hotelskih soba. Ostatak prostora čine sadržaji, koji uključuju razne restorane i kafe-barove, prodavnice, unutrašnje i spoljne bazene, prostore za sastanke i konferencijske sadržaje, spa i velnes centar i veliki, panoramski restoran na zadnjem spratu sa širokim pogledom na more -  rekli su “Vijestima” u kompaniji “Euromix trade” najavljujući završetak projekta za dve godine.

Dodaju da će budući hotel raditi tokom cele godine i zapošljavati oko 250 radnika, većinom lokalnog stanovništva.

- Hotel će biti brendiran i njime će direktno upravljati jedna od tri globalno najpoznatije i najpriznatije hotelske grupe.Oni će osigurati međunarodno priznanje, dobre uslove zapošljavanja i pružiti stručnu obuku u mnogim područjima, prema najvišim svetskim standardima - zaključuju iz ove kompanije.

U jednom od komentara na ovu vest, napisano je sledeće: "Zato je zatvorio pogled celom Petrovcu".

(Telegraf Biznis)