Jedan kreativni tata je svojoj ćerki napravio kućicu iz snova i uštedeo kao naših 400.000 dinara

Umesto 3.000 funti i više, ovaj Britanac je potrošio 800 funti za preslatku kućicu za igranje

Foto latestdeals.co.uk

Jedan otac je svojoj ćerki poklonio vrhunski poklon za ovaj Božić, tako što joj je sam, sa svojih deset prstiju, izgradio kućicu za igranje - i uštedeo 3.000 funti (oko 3.300 evra ili 388.000 dinara).

Rič Saunders (40) iz Dorseta, Engleska, kreirao je u svom dvorištu kućicu za igranje na dva nivoa, sa kutkom za spavanje, grejanjem, tepisima, pa čak i televizorom na zidu, a sve to za svoju dvogodišnju ćerku.

Trebalo mu je oko 40 sati da sve završi, a uglavnom je radio noću i vikendom, pri čemu je kao pomoć "koristio" tutorijale s interneta. Kućica ga je koštala oko 800 funti, dakle, čak 3.000 funti manje od onoga koliko bi mu naplatio profesionalac za pravljenje ovakve "igraonice".

Rič se, inače, bavi digitalnom forenzikom, a ideju je dobio od svoje supruge Sofi, koja je kao dete imala sličnu kućicu za igranje. Zanimljivo je da kuća ima čak i izolaciju unutra, kako bi Saundersova ćerka u njoj mogla da se igra i zimi.

Britanac priznaje da nije imao novca koliko su mu tražili, a pošto je ljubitelj "uradi sam" projekata, odlučio da je on bude taj kreativac koji će obradovati svoju ćerku. Dodaje da se u kuću, u kojoj trenutno žive, s porodicom doselio pre dve godine, kada je napravio i šupu, pa je pomislio da kućica za igranje ne bi trebalo da bude zahtevnija.

Najpre je doneo odluku kolika treba da bude kućica, potom je označio polje na zemlji i uklonio travu i površinski sloj zemlje odatle. Kućica za igranje njihove ćerke liči na pravu, britansku seosku vikendicu. Krov je vodootporan, a tu su i neprobojni prozori od stakla, koji su mu, priznaje, bili najveći izazov.

Kako vam se dopada ova ideja za božićni poklon?

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

(Telegraf Biznis)