Top 10 najjeftinijih gradova u Evropi: U komšiluku vam treba samo 180 € za vikend, u Oslu čak 500

Oslo se i ove godine pokazao kao najskuplji grad u Evropi za vikend-provod

Foto: Shutterstock

Post Office Travel Money uporedio je tipične troškove za vikend-izlet u 40 različitih gradova Evrope koji uključuje dva noćenja u hotelu sa tri zvezdice, večeru u restoranu za dvoje, javni prevoz, turističko razgledanje i slične aktivnosti.

Kako pokazuje njihov barometar City Cost, u Tirani ćete najmanje potrošiti od svih analiziranih gradova, u proseku 180 evra. Za kafu ovde treba da izdvojite tek 70 centi, a za dva noćenja manje od 80 evra.

Na drugom mestu lestvice najpovoljnijih evropskih gradova našle su se Katovice na jugu Poljske, a na trećem glavni grad Litvanije – Vilnjus.

U top 10 najpovoljnijih gradova za vikend-odmor se našao i glavni grad Hrvatske, i to na sedmom mestu. Post Office Travel Money izračunao je da vam u Zagrebu za vikend treba oko 245 evra.

Oslo se i ove godine pokazao kao najskuplji grad u Evropi za vikend-provod, jer vam u njemu treba oko 500 evra za vikend. Pivo ćete u glavnom gradu Norveške u proseku da platite 8,5 evra, a dva noćenja u hotelu sa tri zvezdice 190 evra.

Najpovoljniji evropski gradovi u 2021. godini prema City Costs barometru:

1. Tirana, Albanija

2. Katovice, Poljska

3. Vilnjus, Litvanija

4. Lisabon, Portugal

5. Riga, Letonija

6. Varšava, Poljska

7. Zagreb, Hrvatska

8. Budimpešta

9. Bratislava

10. Krakov, Poljska

Video: Američki lanac brze hrane KFC pruža VIP ugođaj svojim obožavaocima u londonskom hotelu

(Telegraf Biznis)