Šta prodaju Hrvati na internetu? Dragulje i komemorativne kravate, a za firmirani sat može zamena za zemlju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za kravatu staru 47 godina prodavac traži hiljadu evra

Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori, Uprava carina, Tanjug/MF Uprava carina

Internet je pravi raj za sve one koji imaju nešto da prodaju a utoliko i za one koji vole da kupuju. Polovne stvari su posebno primamljive jer često mogu da se nađu izvanredni komadi u odličnom stanju i po relativno pristupačnim cenama. Svakako, sve zavisi od komada koji je u ponudi kao i volje prodavca.

Tako se na jednoj hrvatskoj internet platformi za oglase mogu pronaći razni odevni predmeti kao i aksesoari.

U ponudi je Lui Viton zimska jakna koja se prodaje za 5.050 evra. Na službenoj stranici brenda trenutno je rasprodata, a kako piše 24.sata. na internetu se može naći i po ceni od 6.448 evra.

U Puli je na ponudu Rolex Daytona sat kupljen je 2015. godine, a prodavac za njega traži čak 49.999 evra. Iz Zagreba stiže oglas u kome se nudi kutijica sa dragim i poludragim kamenjem. Kako se navodi tu su dijamanti, safiri, rubini, smaragdi, citrini, tanzaniti, akvamarini, topazi, ametisti... prodavac za ovu kolekciju traži 46.452,98 evra.

Sledeći oglas nudi jedan od najlepših i svakako najunikatnijih komada. Kako piše u oglasu u pitanju je originalna narodna nošnja iz Banovine, ručni rad, svila i domaće platno. Stara je 35 godina, obučena dva puta i prodaje se za 4.645,30 eura.

Iz Splita stiže oglas o prodaji sata marke Audemars Piguet Royal Oak Offshore titan. Cena mu je 32.000 evra a prodavac navodi da "može zamena i za zemljište ili kuću za renovaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji".

Posebnu pažnju ljubitelja sporta privukla Dinamo kravata iz 1977. godine. Prodavac iz Đakova za nju traži 1.000 evra , kaže da nikada nije nošena kao i da se nalazi u original pakovanju.

- Datum proizvodnje: 17.V.1977. godina- piše u oglasu.

(Telegraf Biznis)