Zamislite da vas sačeka račun za vodu od 3.000 evra: "Malo je falilo da imam srčani udar"

D. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Dogodila se nenamerna greška u unosu", poručio je VIK

Foto: Marko Jovanović

Stanovnici prigradskog naselja Kučine kod Splita, otac i sin, našli su se u neprijatnoj situaciji nakon što su dobili bizarno visoke račune za vodu. Računi su bili toliko veliki, da ih je samo nekoliko kubika vode koštalo hiljade evra.

Otac je, prema računu od Vodovoda i kanalizacije (VIK), za period od 31. jula do 28. avgusta potrošio četiri kubika vode, za šta mu je ispostavljen račun od čak 3.513,24 evra. To znači da ga je svaki kubik vode koštao neverovatnih 878,25 evra.

- Dobro je da mene i suprugu nije pogodio srčani udar. Kad sam video račun, nisam mogao verovati da mi se opet dešava isto što i pre nekoliko meseci - priča on, navodeći da je i tada dobio račun na kojem je stajalo da je potrošio 100 kubika vode.

- Toliko ne potroši cela zgrada za mesec dana - kaže sagovornik, koji je želeo ostati anoniman.

Račun njegovog sina bio je još veći, čak 4.391,10 evra za potrošnju pet kubika vode.

- Živimo ovde više od 17 godina i nikada se nije dogodilo nešto ovako. Poslao sam prigovor VIK-u, očekujući ispravku računa, ali prošlo je već 10-12 dana, a novih računa nema - zaključuje sagovornik.

Iz Vodovoda i kanalizacije tvrde da je reč o greški prilikom očitanja glavnog mernog uređaja.

- Dogodila se nenamerna greška u unosu, gde su upisane jedna ili dve cifre više. Svi računi u toj zgradi su bili viši nego što bi trebalo, ali smo problem rešili. Računi su ispravljeni, a građani su dobili nove, tačne iznose. Izvinili smo se zbog propusta - izjavio je Mate Mišura iz VIK-a, prenosi Slobodna Dalmacija.

(Telegraf Biznis)