Bugati slavi 110. rođendan, predstavio model od neverovatnih 8 miliona evra (FOTO)

Ovim je odata počast iz slavnom superautomobilu 90-ih godina prošlog veka, Bugatiju EB110

  • 9
Bugatti

Foto: Bugatti

Proizvođač automobila Bugati je odlučio da na poseban način oda počast svom legendardnom modelu EB110 sa serijom od 10 vrlo posebnih i vrlo skupih hipersportskih automobila.

Bugati je na izložbu luksuznih i sportskih automobila Pebl Bič došao sa potpuno novim hipersportskim automobilom. Bugati Čentodieči, ili 110 na italijanskom jeziku, ne samo da slavi 110 godina od osnivanja Bugatija, vec odaje počast i svom pretku, slavnom superautomobilu 90-ih godina prošlog veka, Bugattiju EB110.

Bugatti

Foto: Bugatti

Kako je i EB110 proizveden 1991. godine na 110. rođendan Etorea Bugatija simbolika je još snažnija, a da bi zadržao ekskluzivnost Bugati ce ograničiti proizvodnju Čentodiečija na samo 10 primeraka i to sa početnom cenom od 8 miliona evra, bez poreza naravno, prenosi portal Klix.ba.

Bugatti

Foto: Bugatti

Čentodiečijev dizajn nepogrešivo je dizajn ostalih modernih Bugatija, ali lako je uočiti uticaj EB110. Napred se nalazi potkovica Bugatija mnogo manja nego na ostalim trenutnim Bugati modelima, čime uz dugačke otvore za vazduh jasno imitira EB110.

Bugatijev W16 motor proizvodi 1.600 konjskih snaga, a najveća brzina je elektronički ograničena na 380 km na sat, što je za merila Bugatija malo.

Bugatti

Foto: Bugatti

Iako je Bugati Čentodieči prikazan u beloj boji, prema rečima direktora Bugatija, Stefana Vinkelmana, kupci mogu dobiti svoj Čentodieči u boji po njihovom izboru.

Bugatti

Foto: Bugatti

Pogledajte video: Ovo je najskuplji Ferari na svetu, cena da se smrzneš

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA