• 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beograd dobija novu, modernu pijacu sa zelenim krovom

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odavno je poznato da neko mesto, pa i čitav narod, možete najbolje upoznati ukoliko odete na pijacu, koja predstavlja "dušu" svakog grada. Zato će stanovnike Beograda, njegove posetioce, goste i turiste obradovati vest da srpska prestonica uskoro dobija novu pijacu. I to ne bilo kakvu!

  • 5
Pijaca, Beograd na vodi Foto: Promo/ BW

Pored brojnih svetskih trendova koje je doveo u Srbiju, Belgrade Waterfront nam donosi i ovaj, pijačni, pa će u blizini Galerije, najvećeg šoping centra u regionu, biti otvoren jedinstveni kutak kvalitetne hrane i sasvim posebne atmosfere, kakav smo do sada viđali u Italiji ili Španiji. U pitanju je nešto poput La Boqueria u Barseloni i Mercato Centrale u Firenci – gastronomska destinacija gde se u jedinstvenom ambijentu najbolji ukusi i mirisi spajaju sa energijom grada.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA STAN U BLIZINI PIJACE

Samo arhitektonsko rešenje je takvo da je već na prvi pogled jasno da će ovo mesto postati nova gradska atrakcija i jedno od omiljenih mesta okupljanja. Nekoliko ulaza vodiće u prirodno osvetljeni centralni hol, koji će biti "srce" marketa. Tradicionalni materijali poput cigle daće ovom modernom zdanju posebnu toplinu i šarm prohujalog doba.

Pijaca, Beograd na vodi Foto: Promo/ BW

Zamislite mesto gde se neodoljive arome sveže pečenog hleba i peciva mešaju sa dobro poznatim mirisima pirotskog sira, zlatiborske pršute i preukusnog šumadijskog voća. Posebnu čaroliju praviće živopisne boje sezonskog cveća i zanosni mirisi začinskog bilja.

Ali ovde nije reč samo o hrani, već o celokupnoj atmosferi! Sve je osmišljeno tako da se na ovu gradsku pijacu ne odlazi samo po zeleniš i najkvalitetniji delikates, nego radi kompletnog užitka za sva čula. Osim prilike za degustaciju najraznovrsnijih specijaliteta, posetioci će moći da pojedu "nešto s nogu" ili da sednu u restoran, popiju kafu, piće ili prosto naprave predah upijajući vibracije ovog unikatnog ambijenta.

Pijaca, Beograd na vodi Foto: Promo/ BW

ISTRAŽITE PONUDU STANOVA U BEOGRADU NA VODI


Iako ovo nije zelena pijaca u klasičnom značenju tog pojma, ona je i te kako zelena. Krov sa obiljem prirodnog zelenila možda je i najveća atrakcija i svakako velika privilegija koju ni mnogo poznatije pijace u svetu nemaju. Pored mnoštva tezgi, prodavnica, kafića i restorana, u zgradi će se nalaziti i garaža za posetioce.

Novi, moderni i dinamični urbani market zasigurno će postati nova adresa domaćih hedonista, kao i mnogobrojnih turista koji, kao što je već poznato, pored gostoprimstva i noćnog života, najčešće hvale srpsku kuhinju i autentične lokalne specijalitete. Živopisni duh ovog mesta će im se urezati u pamćenje i postaće jedna od onih stvari zbog kojih će ponovo poželeti da se vrate u Srbiju i u Beograd na vodi.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драгољуб

    14. januar 2024 | 13:17

    Београд добија све нешто ново и модерно. Хоће ли остати и нешто старо по чему ћемо га препознати, или ће само име Београд остаи старо. Зар не може нека сајамска хала да постане нова, модерна пијаца; или Опера, или гаража за тај део града? Зар баш све мора да се поруши и назида нешто ново, до сада невиђено ни у свету, ни код нас?

  • ALOKIN

    13. januar 2024 | 17:05

    Koliko li ce biti zakup tezge

  • Milica

    23. januar 2024 | 15:49

    Nemam način da opišem koliko sam ushićena zbog ove nove pijace ! Neću moći spavati dok je ne otvore , iz Borče ću peške ići pazariti , ja ja, ja ne znam kako je Beograd uopšte živeo bez ovoga , jedva čekam , tu će pomodore i patlidzan biti najjeftiniji !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>