• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Četiri razloga zašto ovog leta treba da posetite Beograd na vodi

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najmoderniji prestonički kvart nudi obilje mogućnosti za kvalitetan i ispunjen odmor u gradu

  • 0
Beograd na vodi Foto: Promo/ Edvard Nalbantjan

Ako bar deo leta provodite u Beogradu ili se spremate da ga turistički posetite, idealna destinacija za vrele letnje dane je Beograd na vodi, mesto na kojem se spajaju domaća autentičnost i svetski standardi. Najmoderniji prestonički kvart nudi obilje mogućnosti za kvalitetan i ispunjen odmor u gradu, bilo da beg od vrućine tražite u hladu Savskog parka ili u klimatizovanom prostoru Galerije, najvećeg šoping centra u Srbiji i regionu.

Belgrade River Fest

Leto je započelo u festivalskom stilu. Za to je zaslužan Belgrade River Fest, najprestižnija muzička manifestacija u Srbiji koja je po treći put održana u jedinstvenoj koncertnoj dvorani pod vedrim nebom na obali Save. Festival pažljivo gradi imidž, dovodeći pred srpsku publiku najveće zvezde svetske muzičke scene. Nije izneverio ni sada.

Antonis Remos, Beograd na vodi Foto: Promo/ Alex Dmitrović

Ove godine festival je otvorio čuveni grčki pevač Antonis Remos. Omiljeni Grk među Srbima je na platou iza Geozavoda uz mediteranski zvuk i buzuki napravio spektakl koji je oduševio posetioce. Očaravajuća atmosfera zadržala se i druge večeri dok je magični ambijent bio ispunjen glasom Nika Kejva, australijske rok ikone. U pratnji klavira i uz podršku Kolina Grinvuda, basiste britanskog benda Radiohead, Kejv je poveo posetioce u avanturu ispunjenu najsnažnijim emocijama.

POGLEDAJTE LAST MINUTE PONUDU STANOVA ZA 3.120EUR/M2+PDV

Kada leto počne sa takvim maestralnim izvođačima i fenomenalnom atmosferom, ukoliko verujete da se po jutru dan poznaje, jasno je da vas u Beogradu na vodi do kraja sezone očekuje ništa manje zabave i uživanja.

Open Air Cinema ispred Galerije

Jedinstveni filmski festival na otvorenom se ovog leta po treći put odvija ispred Galerije, na travnatoj površini kod ulaza 4. Prepustite se magiji sedme umetnosti svakog petka i subote od 20:30 časova i pod zvezdanim nebom potpuno besplatno pogledajte kako aktuelne domaće i inostrane hitove, tako i neprevaziđene klasike.

Galerija, bioskop na otvorenom Foto: Promo/ Benny Gashi

Sa voljenom osobom uživajte u romantičnim komedijama kao što su "Stigla vam je pošta" ili nezaboravna "Beležnica". Prisetite se legendarnih domaćih ostvarenja poput "Mi nismo anđeli", "Balkan ekspres" ili "Kako je propao rokenrol". Pod vedrim nebom odgledajte filmove koji su mesecima unazad punili bioskopske sale – Oskarima ovenčan "Openhajmer", domaću poslasticu "Za danas toliko" ili "Što se bore misli moje", koji je bio i srpski kandidat za Oskara. Gledajte filmove na otvorenom sve do 24. avgusta, kada se festival zatvara projekcijom ekranizacije književnog klasika Branka Ćopića "Orlovi rano lete".

Weekend Bazzar Fest

Idealan za porodična okupljanja, svojevrsni gastronomski praznik održava se tokom sedam vikenda u godini, a ovoga leta imaćete prilike da ga posetite 6. i 7. jula, te 8. i 9. septembra. Ulaz na festival je slobodan.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Edvard Nalbantjan

U saradnji sa Komuna marketom, tokom Weekend Bazzar Fest-a se na platou iza Beogradske zadruge organizuje veliki ulični market na kojem domaći izlagači predstavljaju svoje proizvode. Za najmlađe je pripremljena Dečija zona sa kreativnim radionicama, kao i predstave na terasi iznad Save u okviru jedinstvenog pozorišta na vodi.

OVDE ĆETE PRONAĆI NAJSIGURNIJU INVESTICIJU U BEOGRADU

Nakon što izaberete omiljene gastronomske đakonije u Food zoni, uputite se ka travnjacima uz savsko šetalište, raširite ćebe i uživajte u pikniku, uz pogled na reku, nezaboravne zalaske sunca i zvuke muzike za koju su zaduženi poznati bendovi i di-džejevi.

Uživanje na otvorenom

Bilo da ste ljubitelj sportskih aktivnosti ili spokojnog boravka u prirodi, tokom letnjih meseci ćete u Beogradu na vodi lako pronaći kutak za sebe. Sava Promenada, najlepše beogradsko šetalište, prava je destinacija za duge šetnje pored reke, vožnju rolera, bicikla ili trotineta. Osvežite se letnjim koktelima, sladoledom i laganom hranom u restoranima i kafićima nanizanim duž šetališta, sa nezaboravnim pogledom na beogradsko plavetnilo.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Edvard Nalbantjan

Održavani travnjaci Savskog parka tokom najtoplijih meseci prosto mame da se na njima opustite uz omiljenu knjigu ili muziku, a hod bosim stopalima po mekanoj, podšišanoj travi izvanredna je letnja antistres terapija. Ako ste, pak, više sportski tip, ovde vas čekaju tereni za sportske aktivnosti, stolovi za stoni tenis i 700 metara dugačka džoging staza.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>