• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beograd na vodi donirao sadnice drveća novoj Beogradskoj autobuskoj stanici

B. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 1
Beograd na vodi Foto: Marko Vuković

Beograd na vodi donirao je Beogradskoj autobuskoj stanici (BAS) više od 60 sadnica odraslog drveća, čija je sadnja u toku u Bloku 42 na Novom Beogradu. Drvoredi holandskog bresta ulepšaće novo autobusko čvorište i doprineće boljem kvalitetu vazduha, a sadnja se obavlja u saradnji sa JKP „Zelenilo Beograd“.

Beograd na vodi već godinama unazad predano radi na ozelenjavanju desne obale Save od Brankovog mosta do Gazele i na pejzažnom uređenju svih javnih površina na njoj, a sada se ta akcija staranja o životnoj sredini proširuje i na drugu stranu reke.

„Veoma smo srećni i ponosni što imamo priliku da donacijom drveća ne samo poželimo dobrodošlicu novoj Beogradskoj autobuskoj stanici, već i direktno doprinesemo njenom ulepšavanju i ozelenjavanju. Jedan od bitnih aspekata razvoja Beograda na vodi je ozelenjavanje javnih površina i stoga nam je drago što ćemo taj ’pelcer’ preneti i na mesto odakle će mnogobrojni putnici i turisti krenuti u otkrivanje svih lepota našeg glavnog grada“, izjavila je direktorka Beograda na vodi Zorana Burlić.

Beograd na vodi Foto: Marko Vuković

ZNATE LI GDE JE TESLIN KVART I ZAŠTO JE TO JEDNA OD NAJPOŽELJNIJIH LOKACIJA ZA STANOVANJE? SAZNAJTE OVDE

U Beogradu na vodi do sada je zasađeno više od 2.000 sadnica drveća. Na Savskom trgu hladovinu prave krošnje više od 300 stabala, dok se u Savskom parku nalazi više od 140 stabala dekorativnih trešanja, ukrasnih jabuka i drugih sorti. Duž svih ulica u naselju, kao i na Sava Promenadi, nižu se drvoredi javora, graba, vrbe i drugih vrsta drveća, dok se velika pažnja pridaje i zelenilu u žardinjerama. Različite vrste cveća i drugog bilja se u njima menjaju se najmanje četiri puta tokom godine, u skladu sa aktuelnim godišnjim dobom.

Beograd na vodi takođe radi i na obnovi dugo godina zapuštenog Svetonikolskog parka kod hotela Bristol. Na njegovoj površini će, nakon završetka radova na rekonstrukciji, biti zasađeno oko 200 novih odraslih stabala autohtonih vrsta drveća sa našeg podneblja poput javora, platana ili hrasta, a park će krasiti i samoodrživi travnjaci i žbunje različite spratnosti.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    13. septembar 2024 | 12:41

    Sve je to lepo, peroni izgledaju fino, ali šta je sa samom zgradom stanice?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>