• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tržište jasno pokazuje: Najbolji povrat uloženog novca daju nekretnine u Beogradu na vodi

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako pametno investirati novac i steći dodatan profit sigurno je jedno od najtežih pitanja koje čovek sebi može danas postaviti. Međutim, odgovor na njega postoji i krije se u samo tri reči – Beograd na vodi. Zastanite za trenutak ovde u svojim razmišljanjima i pogledajte šta imamo da vam kažemo

  • 0
Beograd na vodi Foto: Promo/ BW

Trenutno na tržištu vlada veliko interesovanje za novogradnjom u Beogradu na vodi, koja se nalazi na kratkoj pešačkoj udaljenosti do obale reke i najlepšeg šetališta u ovom delu Evrope – Sava Promenade – ali i nadohvat svih ostalih sadržaja, poput parkova, sportskih terena, muzeja, budućih metro stanica, pijace, prodavnica, Galerije, škola i vrtića, koji život u najmodernijem naselju u Srbiji čine tako neodoljivim.

Beograd na vodi Foto: Promo/ BW

Osim zbog mogućnosti za vođenje kvalitetnog i ispunjenog života u centru grada, ovi stanovi, poput onih u zgradama duž Savske ulice, postali su popularni na tržištu nekretnina i zbog toga što im je vrednost u protekle četiri godine porasla za čak 42 odsto. Ovo su razlozi zbog kojih mnogi na njih gledaju ne samo kao na odličnu priliku za život i stanovanje, već i kao na investiciju koja donosi značajan profit.

-Trenutno stanje na tržištu jasno pokazuje da najbolji povrat uloženog novca daju nekretnine u Beogradu na vodi, gde vlasnik stana može prihodovati od 5.5 do 7 odsto godišnje od vrednosti nekretnine koju je kupio. Ove brojke čine projekat na desnoj obali Save najisplativijim u smislu investicije - navodi Miljan Krvavac, stručnjak za nekretnine iz agencije Property Broker.

Miljan Krvavac Miljan Krvavac/ Foto: Promo/ Sara Milošević

On otkriva još "recepata" kako da investicijom u nekretnine u Beogradu na vodi ostvarite veliki profit i to bez mnogo poteškoća, već jednostavno – na osnovu zakona tržišta.

-Ulaganja u ovaj projekat rezultirala su time da su naši mnogobrojni klijenti stanove koje su kupovali u zgradama na početku gradnje mogli kasnije, kada je izgradnja završena, da prodaju i po 30 do 50 odsto većoj ceni - ističe Krvavac na vrlo ilustrativnom primeru kako razvoj i izgradnja Beograda na vodi vremenom utiče na rast vrednosti stanova u njemu.

Beograd na vodi Foto: Promo/ BW

Krvavac kaže da nisu retke ni one situacije u kojima klijenti odjednom, posmatrajući zakone ponude i potražnje na tržištu, donesu suportnu odluku od one prvobitne.

-Imamo primere gde klijenti kupe stan u Beogradu na vodi s namerom da se nastane i žive u njemu, pa onda, gledajući kako se situacija na tržištu zakupa drastično menja nabolje u korist vlasnika, odluče da nastave život u postojećem domu, a stan u najmodernijem naselju u našoj zemlji stave u zakup. Zahvaljujući prihodima od izdavanja tih stanova ubrzo su mogli da kupe nove nekretnine, koje takođe daju u zakup. Kupovinom novih nekretnina i njihovim izdavanjem oni konstantno ovaploćuju svoj novac - kaže on i dodaje da je primetan trend da se veliki broj stanova izdaje kratkoročno, na nekoliko dana ili nedelja, turistima kojih je sve više na ulicama Beograda.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Edvard Nalbantjan

Zato, ako tražite stan po konkurentnoj ceni u centru grada, blizu velikih i značajnih saobraćajnica, zelenila, sportskih terena, obrazovnih i kulturnih institucija i na svega nekoliko minuta šetnje do obale Save, onda je Beograd na vodi stanica koju ne smete da propustite, bilo da u njemu želite da stanujete ili kao vlasnik rentirate stan.

I još jedna vrlo bitna stvar za kraj: poslovica u svetu nekretnina kaže da je "najbolje vreme za kupovinu stana ili kuće bilo juče" i stoga ne oklevajte. Stručnjaci poput Krvavca navode da je tržište nekretnina u konstantnom usponu i da sve ukazuje na dalji rast cena, te savetuju da je sada pravo vreme za kupovinu stana u Beogradu na vodi. Samo tako ćete na najbolji način moći da ostvarite sigurnu i stabilnu investiciju u Srbiji i da svom novcu sačuvate vrednost.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Inovativno digitalno rešenje za zdravstveno osiguranje: Generali predstavio "Advance Care" platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>