• 0
 ≫ 

8 proizvoda koji su postali pravi hit zbog rođendana misije Apolo 11

 ≫ 

Misija Apolo 11, odnosno prvo sletanje na Mesec, pre nekoliko dana proslavila je 50. rođendan. Pre pola veka, svet je prvi put gledao kako se jedna zastava vijori na tlu na koje do tada baš niko nije kročio

  • 0

U čast pedesete godišnjice mnogi bredovi našli su način da taj važan datum i proslave. Od Lego kocki, satova, pa sve do odeće, možete naći predmete sa motivima NASA i sletanja na Mesec. Na primer, možete kupiti košulju napravljenu od materijala koja kontroliše vašu telesnu temperaturu. Taj materijal korišćen je i da astronautima bude komforno u svemiru. Košta 125 dolara.

"Lego" je predstavio set od 1.000 delova. Kada ga sklopite dobićete Apolo 11, a model je toliko detaljno urađen, da ništa ne bi bilo potpuno bez dva malena astronauta ispod američke zastave.

"Timex" je predstavio pet različitih modela satova na kojima se nalazi crtani lik Snupi kao astronaut, a "Puma" patike koje koštaju 100 dolara, a koje predstavljaju "sudar svetova, stiloa i era". "Alpha Industries" i danas nastavlja da pravi odeću čiji je uzor američka vojska, ali i svemirske misije. Sada je predstavljena jakna, uz različite bedževe i stikere na kojima su nacrtani mesec, astronauti, ali i na kojoj stoji natpis: "dolazimo u miru".

Nezaobilazni odevni predmet je i kačket na kom se nalazi logo NASA.

Naravno, ne možete nositi kačket, a da nemate majicu sa istim printom. U čast pedesete godišnjice, možete naći knjigu Normana Milera koja govori o sletanju na Mesec, a u njoj se nalazi pregršt fotografija koje to dokazuju. Košta nešto manje od 50 dolara. Osim lego kocki, tu su i puzle. Ima 100 delova, a na njoj je predstavljen Mesec. Verujemo da nije nimalo lako složiti.

Za 50 dolara možete kupiti i kompletni plan puta Apolo 11. U njemu se nalaze svi detalji o sletanju, budžetu i podaci o samom odredištu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>