• 32

Svet i Evropa su gladni automobilskih guma, a Japanci će ih hraniti iz Srbije (VIDEO)

Kolika je velika glad sveta za gumama?

  • 32

Samo u ovoj godini na gume za kola, motore i bicikle smo dali 258 milijardi dolara. Godišnje potražnja za gumama raste za oko 4 procenta, a konkurencija na tržištu je surova i bitka se vodi između Azije i ostatka sveta.

Od 10 najvećih proizvođača 6 ima svoje sedište u azijskim zemljama.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Za Tiši

    Pa jel bi ti da imas svoj brend i kompaniju otvarao fabrike u Nemackoj gde radnika moras da placas 2000€ ili u Srbiji gde ga placas 400€? Sta mislis zbog cega se Ajfon pravi u Kini?

  • brko

    Braco Srbi citam komentare izakljucujem da bi vecina najvise voljela da neko otvori fabricki gdje bi zaposleni sjedili u obližnjoj kafani pili kafu i imali platu hiljadu euraKo zna dali bi i onda svi bili zadovoljni

  • Pravednik

    Iskreno, u Pirotu ljudi lepo žive od fabrike "Tigar", a gradić uređen tako da ga samo poželeti možeš kao mesto za život. Sve čisto i uređeno, od tvrđave, preko centra do šetališta kroz drvored uz reku. Bilo me sramota da zapalim cigaru napolju. Ovi Japanci su trebali da idu južnije u neki manji gradić uz autoput a ne u Inđiju koja već ima poprilično jaku industrijsku zonu. O "Trajal"-u neznam ništa jer je Kruševac sistematski uništen grad u centru Srbije i nesuđena prestonica.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke