• 1
 ≫ 

Sanja Malagurski od odbojkašice do preduzetnice: "Sport ima dve medalje, sjajniju vide svi, ona teža je naša"

 ≫ 

Na prvi pogled, svet sporta izgleda dobro i zdravo, pa i fantastično. Sport je zdrav, sportisti postaju prepoznatljivi, donose medalje, nacija ih voli. Ali, da li je sve zaista tako?

  • 1
Kako si na poslu, sa Anom i Vesnom, bizcast emisija 6

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Telegraf

U novoj epizodi podcasta "Kako si na poslu sa Anom i Vesnom", razgovaramo o sportu i stresu iz ugla nekog ko je prošao put od profesionalnog igrača do tim menadžera. Razgovarali smo o tome kako zapravo izgleda život profesionalnog sportiste, koliko tu ima stresa, ali i kakav je to posao.

"Mi sportisti uopšte nismo svesni da je to biznis s jedne strane, jer uđemo u sve kao deca. To kasnije postane naš poziv i posao", kaže Sanja.

Sanja Malagurski je bivša odbojkašica reprezentativka, a trenutno tim menadžerka odbojkaškog kluba Crvena zvezda. Sanja ima još jedan posao kojim se bavi, a reč je razvijanju sopstvenog modnog brenda.

Sa reprezentacijom 2011. godine na Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojila je zlatnu medalju. Učestvovala je na Olimpijskim igrama u Pekingu. Živela je i igrala je u klubovima u Srbiji, Sloveniji, Rumuniji, Italiji, Brazilu, Poljskoj i Turskoj.

Odbojkašku karijeru je završila pre tri godine, ali je i dalje u odbojci, samo sada pored terena.

Na prvi pogled, svet sporta izgleda dobro i zdravo, pa i fantastično. Sport je zdrav, sportisti postaju prepoznatljivi, donose medalje, nacija ih voli. Ali, da li je sve zaista tako?

Za Sanju je bilo do određenog trenutka, onda je prelomila i prestala da igra. U našem podcastu otkriva nam kako je došlo do toga, ali i na koji način se ona borila sa stresom i pritiskom.

Podelila je i savete šta joj je pomoglo u periodu kad je donela takvu odluku. Govori i o tome šta danas radi da bi bila srećna i zdrava psihički i fizički. Pričala nam je i u svojoj novoj funkciji.

- Sa ove distance, shvatam da je sport posao kao i svaki drugi, osim što nemam kancelariju i fiksno radno vreme - kaže ona.

Sport, nastavlja, ima dve strane medalje, i istina je da pored uspeha ima suza, odricanja, nažalost i povreda.

- Najsjajniju stranu uvek vide ljudi, ali na druga, unutrašnja je ona koju malo ljudi vidi. To je ono što najčešće osećamo mi - priča Sanja. Danas, važno joj je da ima tim da "više ništa ne bi morala sama. Tu naviku praktikuje i kroz život.-

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Budite nam dobro!

Video: Nebojša Matić o optimizaciji rada: Važan je dogovor, treba pustiti ljude da na miru rade svoj posao

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>