• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bata je devedesetih bio mladi direktor IT giganta u kojem je i danas: Otkriva tajnu uspešnih kompanija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sastav moje ćerke koji je pisala kao mala, najbolje opisuje moj posao devedesetih: "Moj tata se bavi putovanjima, nikada nije kod kuće"

  • 3

U novoj epizodi podcasta "Kako si na poslu" razgovaramo o tome kako izgleda put jednog studenta do direktora jedne od najuspešnijih kompanija u regionu i svetu. Govorimo o tome šta jedan direktor radi kada je pod stresom, ali i kako je bilo voditi tim nezgodnih devedesetih.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš gost je Branislav Đurić, potpredsednik Comtrade Grupe, ali i neko ko je zaljubljenik u motore, i u more. U poslovnom svetu je poznat kao surovi operativac zbog odluka koje je donosio, ali i neko ko je prošao sve faze rasta jedne od najvećih kompanija u regionu.

Osim IT, oprobao se i u drugim biznisima, potpuno nespojivim.

U ovoj epizodi razgovaramo o tome kako izgleda put jednog mladog čoveka, štrebera što bismo žargonski rekli, do pozcije na kojoj je danas. On je naš gost jer može da nam prenese delić tog iskustva poslovanja, stresa i izazova na ovim prostorima, i šire.

Govorio nam je o tome koja mu je funkcija bila najdraža, a koja najstresnija, i kako je izgledalo biti mlad direktor devedesetih godina. I danas, kako navodi, u kompanijama se ne oslovljava titulama, da "direktor nije bog", odnosno da je pristupačan, spreman za razgovor. Otkriva nam i kako biraju današnje radnike i šta je važno pri "regrutaciji" inženjera.

Pričao nam je kako je izgledalo voditi tim i posao tada, a kako danas, ali i kako je prevazišao svoj brnaut.

Ispričao nam je koje je poslovne lekcije naučio na teži način. Podelio je iskustvo kako prepoznati i prevaziđi jaz između šefova i poslodavaca. Takođe, poslušajte situaciju koja se tiče hijerarhije u kompaniji, a u kojoj učestvuje vozač i direktor.

Poslušajte i savete za radnike i poslodavce - kako da nuče kako da upravljaju najvažnijim odnosom na poslu, odnosno, kako da komunicira radnik i šef?

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

Spotifaj:

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trece Oko

    14. maj 2022 | 08:53

    Cista foliraza, sa tolikim godinama u jednoj kompaniji on je predugo u svojoj zoni komfora i nije dokazan u razlicitim okruzenjima. Sve ostalo je marketing

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>