• 0

Ivana Blečić: Zašto je važno dozvoliti sebi dokolicu - i na omiljenom poslu možemo da "sagorimo"

Naš današnji gost je Ivana Blečić, diplomirani inženjer Fakulteta organizacionih nauka, magistar ekonomskih nauka, bivša odbojkašica, NLP trener, sertifikovani kouč, menadžer u jednoj internacionalnoj kompaniji

  • 0

U novoj epizodi druge sezone podcasta "Kako si na poslu" razgovaramo o tome koliko je važno da dozvolimo sebi vreme za razmišljanje, ali i kako je važno da se dobro organizujemo kako bismo sve postigli. To nekada podrazumeva i dokolicu. Naša sagovornica ukazuje da treba na vreme prepoznati alarme umora, jer i na poslu koji najviše volimo možemo da "sagorimo".

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje.

Naš današnji gost je Ivana Blečić. Ona je diplomirani inženjer Fakulteta organizacionih nauka, magistar ekonomskih nauka, bivša odbojkašica, NLP trener, sertifikovani kouč, menadžer u jednoj internacionalnoj kompaniji.

Ivana voli ljude i veruje da su svi oni suštinski dobri. Najveće profesionalno priznanje za nju je kada ima priliku da im bude podrška na putu promene i razvoja. Ivana kaže da je njena svrha oduvek bila da uči, razvija i podržava pojedince i timove.

Govori nam o tome kako postiže da radi u kompaniji, drži treninge, bavi se koučingom, i uz to uspe da "osvoji" Kilimandžaro. Dodatno, priča nam kako uspeva da bude uvek motivisana i ne upadne u burnout.

Daje savete kako da neko kome je potrebna pomoć i hoće da radi na sebi izabere šta je prava edukacija za njega, odnosno kakvom kouču da se javi, odnosno koji kurs da završi.

Za kraj, objašnjava nam šta su neki od najčešćih pogrešnih uverenja koje sreće kod ljudi koji su prebukirani poslom i na ivici izgaranja.

"Vreme je jednako život. Trebalo bi uvek na umu da imamo", kaže nam Ivana i da prvo postavimo pitanje - da li smo sebi dobri?

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

YT

Spotifaj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>