• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktorka Jovana razbija mitove o veganskoj ishrani: Može li u Srbiji to da bude i biznis

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naš današnji gost je dr Jovana Mašić, autorka knjige "Hrana kao lek".

  • 0

U novoj epizodi druge sezone podcasta Kako si na poslu razbijamo brojne polemike u vezi sa tome koliko je zdrava ishrana zasnovana samo na biljnim proizvodima, ali i kakav je to posao.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je dr Jovana Mašić, autorka knjige "Hrana kao lek".

Jovana je posle studija radila u Šapcu, pa zatim u Bogatiću. Počela je ubrzo da radi u hitnoj pomoći posle studija i onda napušta taj posao i potpuno se posvećuje biljnoj ishrani. Ima i svoju organsku baštu i pravi obroke i od semenki iz te bašte.

U razgovoru nam otkriva koji je bio njen najveći motiv za istraživanje o ishrani, odnosno, kako je došla na celovitu biljnu ishranu.

Priča nam o periodu dok je radila u hitnoj pomoći, odnosno o tome kakav je to posao. Kako u emisiji dosta govorimo o mentalnom zdravlju, pričamo o tome kako hrana utiče na naš organizam, odnosno, da li je povezano sa stresom.

Danas, u ovim vremenima, dosta profesija je takvo da se "brzo" živi, a Jovana nam daje preporuku za ishranu odnosno kako da smanjimo stres.

Jovana smatra da je pravi pristup bilo kakvom zdravstvenom problemu holistički pristup, objašnajva nam šta to znači.

Dodatno, razgovaramo o tome da li veganstvo, veganska ishrana može da bude i biznis.

Na društvenim mrežama Jovana edukuje o celovitoj biljnoj ishrani, a daje i nama 5 saveta kako da se osećamo bolje (a da imamo balans u hrani, poslu i životu).

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

YT: BizCast: Kako si na poslu sa Anom i Vesnom

RSS i Google: Kako si na poslu

Spotifaj: Kako si na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>