• 0

Ovo "čudo" je nova atrakcija Dubaija: Najveći tehnološki hab je i CO2 neutralan

Tim dizajnera planira da integriše dodatne napore u pogledu održivosti, uključivanjem gradske poljoprivrede, solarnih farmi, senzora svetlosti i temperature

  • 0
Neto nula tehnološki park Foto: URB / Ferrari / Profimedia

Arhitektonska praksa URB je otkrila svoje planove za razvoj najveće urbane tehnološke četvrti na svetu, duž šetališta Al Jaddaf Creekside u Dubaiju (UAE).

Sa inovacijama i održivošću u svojoj srži, projekat se pridružuje globalnoj tranziciji ka postizanju ciljeva sa nultom emisijom ugljenika, predlažući niz "zelenih" programa i praksi.

Novi kompleks će takođe postati dom vrhunskih preduzetnika, rangirajući tako Dubai kao urbani centar za inovacije i osnažujući jedinstveni tehnološki ekosistem koji će se razvijati u emiratu i širom sveta, piše sajt designboom.com.

Na fotografijama ispod možete videti i kako izgleda ovo tehnološko "čudo".

Komercijalni i obrazovni objekti će podjednako naseljavati centar, koji se može pohvaliti biofilnim dizajnom u zatvorenom prostoru.

Ambiciozni projekat URB-a treba da postane najveći svetski urbani tehnološki okrug, koji se prostire na neverovatnih 140.000 kvadratnih metara. Između ostalog, obezbediće prostorije za konferencije, obuku, istraživanje, seminare i poslovnu inkubaciju.

Kao čvorište sa nultom neto emisijom ugljenika, ovaj centar ima za cilj da smanji otisak svojih partnerskih preduzeća, kako bi omogućio rad sa niskim sadržajem ugljenika.

Tim dizajnera planira da integriše dodatne napore u pogledu održivosti, uključivanjem gradske poljoprivrede, solarnih farmi, senzora svetlosti i temperature.

Omogućavajući razvoj urbanih rešenja u mnogo većem obimu, okrug će pružiti mogućnosti za ulaganja inovatorima koji se bave nekim od najvažnijih pitanja vezanih za održive gradove. Predlog će takođe postati dom Urban Tech instituta, gde će se sledeća generacija lidera sresti i gde će rasti.

Video: Budućnost se dešava sada: Leteći taksiji predstavljeni na sajmu u Singapuru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>