• 0

Nemci osmislili pametno rešenje: "Caracat" je katamaran i kamper, ovako funkcioniše

Motor nije najrobusniji, ali je dobar za opuštajuću vožnju oko jezera i dizajniran je da radi čisto i tiho

  • 0
Električni katamaran koji može biti karavan na kopnu

Foto: Caracat / Ferrari / Profimedia

Nemačka kompanija "Caracat", osmislila je istoimeni projekat, nešto između katamarana i kampera. Naime, električni katamaran, koji dolazi iz ove kompanije, mnogo je više od običnog čamca na vodi.

Razlog se krije u tome što je katamaran moguće transformisati u namenski kamper, što vam omogućava boravak na vodi i nakon što Sunce zađe.

"Caracat" ima patentirani dizajn koji uključuje dva pontona koji se okreću ili uvlače.

Ova funkcija vam omogućava da koristite plovilo na baterije na jedan od tri načina: kao namenski kamper, kada se vuče na standardnu prikolicu za čamac, kao katamaran i kao plutajući kamper. Zaista, nećete naći mnogo više raznovrsnih katamarana ili kampera.

Ono što zaista izdvaja ovo "plovilo" su njegove pogodnosti.

Unutar elegantne kabine sa podom od tikovine, koja se proteže na skoro 9 metara od pramca do krme, nalaze se dva legantna salona.

Razdvojeni su kupatilom, dok se u zadnjem delu nalazi kuhinja sa dizel-električnom pločom za kuvanje, mikrotalasnom pećnicom, frižiderom, sudoperom i zamrzivačem.

Oba salona se mogu pretvoriti u prostorije za spavanje. U čamcu mogu spavati četiri odrasle osobe, dok šator na krovu povećava kapacitet za još dve osobe.

Takođe, "Caracat" dolazi sa sistemom za grejanje i klimom, kao i sistemom za zabavu koji uključuje LED pametni tv i Bluetooth audio podešavanje.

Sa izbačenim pontonima, katamaran ima širinu od oko 4 metara, za razliku od 2.5 metara kada se uvuče. Dodatna širina daje plovilu veću stabilnost na vodi.

Motor nije najrobusniji, ali je dobar za opuštajuću vožnju oko jezera i dizajniran je da radi čisto i tiho. Ipak, možete zameniti pogonski sklop ako vam treba više snage.

"Caracat" tek treba da objavi cene za svoje plovilo.

Video: Male solarne elektrane niču na krovovima u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>