• 0

Znate li da je na krovu Ušća raj za pčele: Iz košnica stiglo 130 kilograma meda

Košnice su postavljene početkom juna, a ukupna količina proizvedenog meda iz njih iznosi 130 kilograma

  • 0
Med proizvodnja cena pčela pčele Foto: Dragan Grujić

U sklopu sprovođenja svoje zelene strategije, MPC Properties je razvio i planira dalji razvoj niza projekata.

Tokom ove nedelje, MPC Properties organizovao je serijal događaja na kojima se vrcao med iz košnica koje se nalaze u sklopu objekata u vlasništvu kompanije, a sa ciljem promocije svoje ESG strategije koja doprinosi očuvanju životne sredine u kojoj kompanija i posluje.

U pitanju je 12 košnica koje se nalaze na krovovima UŠĆE Shopping Centera i poslovnog centara Navigator Business Center 2, kao i u bašti ispred UŠĆE Towers poslovnog kompleksa.

Na ovim događajima MPC Properties je okupio svoju poslovnu zajednicu, zaposlene, njihovu decu, ali i posetioce UŠĆE Shopping Centera i za njih uz sam čin vrcanja meda pripremio je i prezentaciju „Značaj pčela za ekosistem i život pčela u gradu“.

Mnogi od njih imali su priliku, da po prvi put, uživo prisustvuju procesu nastanka meda, da se bolje upoznaju sa time kako su pčele organizovane, ali i da degustiraju svež med direktno iz MPC košnica. Ove košnice su postavljene na navedeenim objektima početkom juna, a ukupna količina proizvedenog meda iz njih iznosi 130 kg.

Pčele su jedan od najvitalnijih članova našeg ekosistema, odgovorne za oprašivanje biljaka koje čine značajan deo zaliha hrane i pomažu u kontroli erozije, obezbeđuju stanište životinja i povećavaju kiseonik uz istovremeno ublažavanje ugljen-dioksida.

Projekat urbanog pčelarstva MPC Properties realizuje u saradnji sa Udruženjem MAD MED i Beogradskim Udruženjem Pčelara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>