• 0

Prva kompanija koja zatvara kancelarije tokom praznika? Neće raditi 12 dana, štede struju

Deloitte godinama ima ovu praksu u Britaniji, ali pod pretpostavkom da su prekidali rad zbog kolektivnog odmora. Ipak, PwC bi mogao biti prvi gigant koji to radi najpre zbog energetske krize

  • 0
posao, kancelarija Foto: shutterstock.com

Jedna od najvećih računovodstvenih firmi u Velikoj Britaniji zatvoriće većinu svojih kancelarija tokom Božića i Nove godine, prvi put ikada, kako bi uštedela na računima za energiju.

PwC, koji zapošljava oko 24.000 ljudi, zatvoriće svoju glavnu kancelariju u Londonu od 23. decembra do 3. januara, kao i neke manje lokacije.

Predsednik kompanije, Kevin Elis, kaže da otvaranje svih kancelarija tokom prazničnog perioda "nema smisla u vreme nestašice energije", a BBC podseća da PwC ima 19 kancelarija širom Ujedinjenog Kraljevstva.

Većina osoblja će koristiti godišnji odmor tokom Božića, ali je i pandemija kovida-19 pokazala da rad na daljinu može da funkcioniše - tako da i to ostaje praksa.

Elis napominje da je i samo osoblje želelo da kompanija "pruži svoj doprinos u cilju smanjenja potrošnje energije".

- Kancelarijski život je izuzetno važan za našu kulturu i poslovanje. Ali, otvaranje svih naših kancelarija tokom perioda praznika nema smisla u vreme nestašice energije - ponovio je šef PwC i dodao:

"Zauzeli smo pragmatičan pristup, obezbeđujući da neke kancelarije širom zemlje ostanu otvorene za one kojima su potrebne".

Ova računovodstvena i konsultantska firma je rekla i da će njene regionalne kancelarije, koje se nalaze u gradovima kao što su Edinburg, Belfast i Njukasl, imati "sličan pristup". U internom dopisu se navodi da će za radnike koji se nalaze u glavnom gradu, radni prostor biti dostupan u bazi u delu More London.

Prilika da se "napune baterije"

PwC, međutim, nije prva od takozvane - "velike četiri računovodstvene firme" - koja je zatvorila kancelarije za Božić.

Deloitte je nekoliko godina unazad zatvarao svoje kancelarije tokom prazničnog perioda. Sve njegove kancelarije u Velikoj Britaniji biće ponovo zatvorene od 23. decembra do 3. januara. Ipak, pretpostavka je da je prethodnih godina prvi razlog za ovakvu odluku bio kolektivni odmor.

U međuvremenu, KPMG je rekao da će zatvoriti svoje kancelarije u zemlji u istom periodu kao i ranije. "To je ključna prilika za naše ljude da provode vreme sa svojim prijateljima i porodicom, kao i da napune baterije", rekao je portparol.

Video: Comtrade podržao AFA Leadership Summit 2022: Inkluzivni rast i održivost kao prioriteti

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>