• 0

Mekdonalds testira nove poklopce za svoja pića: Hoće u potpunosti da izbace slamčice?

Lanac brze hrane je 2018. godine postavio cilj da do 2030. godine smanji emisije štetnih gasova za 36 odsto

  • 0
Mek donalds, hepi mil, happy meal Foto: Shutterstock

Slamčice su možda stvar prošlosti u Mekdonaldsovim restoranima. Lanac je počeo da testira poklopce bez slamčica u pojedinim američkim gradovima kao deo višegodišnjeg truda kompanije da svoje pakovanje napravi ekološki prihvatljivijim piše Cnn.

- Ovi poklopci pomažu da optimizujemo naše pakovanje i da eliminišemo upotrebu male plastike, samo jedan od primera naših rešenja koje razmatramo kao deo naše stalne globalne posvećenosti da smanjimo otpad - rekao je portparol američkog brzog lanca hrane.

Novi plastični poklopac ima otvor koji može da se otvori prilikom pijenja i ponovo zatvori, kako vam se piće ne bi prosulo. Jedan od država gde su primećeni novi poklopci je i Masačusets, a tokom test faze, kupci mogu da traže slamčicu.

Mek donalds je inače 2018. godine postavio cilj smanjenja emisije gasova staklene bašte u svojim kancelarijama i restoranima za 36 odsto u periodu između 2015. i 2030. godine.

 

Tokom 2021. godine, lanac je neke svoje plastične igračke u Hepi Milu (engl. Happy Meal) zamenio 3-D papirnim igračkama.

Video: Godišnje sahranimo 50 miliona evra na smetlišta i deponije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>