• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za zamenu kotlova u Lebanu izdvojeno 10 miliona dinara: Otvoren konkurs za druge lokalne samouprave

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ministarstvo je opredelilo 220.000.000 dinara za sufinansiranje zamene kotlova", istakla je Irena Vujović

  • 0
irena vujović, lebane, zamena kotlova Foto: Jovana Rosul

"Realizacija ovog projekta omogućila je bolji kvalitet vazduha", istakla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović u obilasku Doma kulture u Lebanu gde je realizovan projekat zamene kotlarnice.

Umesto kotla na lož ulje instalirana su dva kotla na pelet, čime je omogućeno efikasnije grejanje ove ustanove, uz niži stepen aerozagađenja.

- Decenijama unazad se početak grejne sezone, pre svega zbog neadekvatnih energenata koje koriste javne ustanove, privredni subjekti i domaćinstva, negativno odrazio na kvalitet vazduha. Ovo je prva grejna sezona kako funkciniše grejanje sa novim kotlom - rekla je Vujović.

- Vrednost projekta za zamenu kotlova u Domu kulture Radan u Lebanu je 10 miliona dinara - dodala je ministarka.

Vujović je pozvala jedinice lokalne samouprave da se prijave na konkurs za zamenu kotlova i individualnih ložišta, koji je Ministarstvo raspisalo.

- U cilju boljeg kvaliteta vazduha, Ministarstvo ZŽS je opredelilo 220.000.000 dinara za sufinansiranje zamene kotlova, 170.000.000 dinara za sufinansiranje zamene individualnih ložišta i 100.000.000 za pošumljavanje - rekla je ministarka Vujović i istakla da je čist vazduh i zdrava životna sredina zajednički cilj svih nas.

Video: Misteriozne poruke vanzemaljcima ili borba za opstanak: Ovako Francuzi brane vinograde od mraza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>