• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Filip instalirao moćnu mašinu: Najbrži punjač za vozila u Srbiji postavljen kod Čačka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postavljen je brzi punjač snage 180 kw, koji može istovremeno da puni dva automobila

  • 0
Brzi punjač za električne automobile Foto: RINA

Da i unutrašnjost Srbije ide u korak sa Beogradom, a u nekim segmentima možda je čak i jedan korak ispred, najbolje dokazuje super brzi punjač za električna vozila koji je postavljen na obilaznom putu oko Čačka. To je trenutno jedan od najbržih punjača za električna vozila u čitavoj Srbiji, a od velike koristi biće svim vozačima koji prolaze ovim delom naše zemlje.

- Postavljen je brzi punjač snage 180 kw, koji može istovremeno da puni dva automobila. Jedna ruka je snage 60kw, a druga 120 kw koja čak i veliku bateriju može da napuni za samo 20 do 30 minuta, što znači da je za nekih 100 kilometara vožnje dovoljno punjenje u trajanju od nekih pet, šest minuta. Osim ovog brzog, postavljen je i jedan sporiji punjač snage 22 kw. Za njihovo stacioniranje birali smo obilazni put oko Čačka, jer je to poprilično frekfentna deonica, a punjači su postavljeni ispred hotela Royal Residence, kaže za RINU Filip Paunović, ispred firme koja je izvođač radova.

Ono što će svim vozačima električnih vozila, kojih je u Srbiji sve više, dodatno olakašati potragu za električnim punjačima kako bi njihovo putovanje bilo što sigurnije jeste aplikacija eDrive, prva eMobility aplikacija razvijena u Srbiji.

Brzi punjač za električne automobile Foto: RINA

- Mi smo došli na ideju da instaliramo aplikaciju za sve vozače električnih vozila kako bi lako i brzo pronašli gde se nalaze punjači za njihove automobile, ali i kako mogu provesti vreme dok se njihovo vozilo puni. A sve to u cilju njihovog što lakšeg i jednostavnijeg putovanja, tokom kog ne zagađuju okolinu. Ova dva punjača u Čačku zakačena su na našu aplikaciju, stoga će biti vidljivi svim našim korisnicima. Aplikacija se lako skida na sve mobilne telefone, a trenutno na njoj je svim vozačima dostupno 75 javnih punjača u Srbiji, kao i preko 50.000 punjača u Evropi, rekao je David Miltenović idejni tvorac aplikacije eDrive.

(Telegraf Biznis/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>