• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održano tradicionalno Gala veče Francusko-srpske privredne komore: Sve je proteklo u znaku ekoloških principa

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Konzumirali smo lokalno, potrošnju plastike sveli na minimum, a modnu reviju realizovali smo u skladu sa principima održive mode", istakao je predsednik komore Dragan Stokić

  • 1
francusko srpska privredna komora, gala veče Foto: Francusko-srpska privredna komora

Tradicionalno Gala veče Francusko-srpske privredne komore, na kojem je prisustvovalo 250 zvanica, održano je sinoć u hotelu Hyatt u Beogradu.

Francusko-srpska privredna komora je još prošle godine svoje poslovanje usmerila ka promociji održivog razvoja i isticanju zdravih poslovnih vrednosti, te je ovogodišnja GREEN GALA organizovana posebno vodeći računa o karbonskom otisku.

- Otišli smo korak napred i ovo veče organizovali trudeći se da sve naše aktivnosti organizacije i logistike budu u skladu sa ekološkim principima.

- Konzumirali smo lokalno, potrošnju plastike sveli na minimum, a modnu reviju realizovali smo u skladu sa principima održive mode - izjavio je u uvodnom obraćanju predsednik FSPK, Dragan Stokić dodavši da će Komora će za svaku zvanicu prisutnu na Gala večeri, zasaditi po jedno drvo.

Zvanicama se na samom početku obratio i ambasador Francuske u Beogradu, NJ.E. Pjer Košar, izjavivši da ekonomski odnosi Francuske i Srbije nastavljaju da se intenziviraju potpisivanjem novih ugovora, kao i da se stvaranjem Regionalne ekonomske službe sa sedištem u Beogradu, Francuska značajno angažuje u regionu.

francusko srpska privredna komora, gala veče Foto: Francusko-srpska privredna komora

Francusko-srpska privredna komora zatim je dodelila godišnje Gran Pri nagrade najboljim kompanijama.

Nagradu Gran Pri za "Inovacije" osvojila je kompanija Generali Srbija za projekat pod nazivom Dynamic Life, dok je u kategoriji "Društveno-odgovorno poslovanje", nagrada pripala kompaniji Schneider Electric, za projekat Pravo na saznanje.

Komora je dodelila i dve specijalne nagrade: jednu kompaniji MPC Properties za poseban doprinos aktivnostima Komore u prethodnoj godini, i drugu nagradu kompaniji Tigar Tyres, koja je zauzela 1. mesto u Srbiji na sportskom takmičenju Challenge organizovanom na nivou francuskih komora u inostranstvu.

Posebno mesto u programu Gala večeri zauzela je modna revija organizovana u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti i kompanijom L'Oreal.

Modna revija bila je prilika da ovogodišnji studenti Fakulteta primenjenih umetnosti predstave svoje modne kreacije, pravljene po principima održive mode.

(Telegraf Biznis)

Video: Podignuta jedna od najvećih solarnih elektrana na krovu u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    28. april 2023 | 21:43

    Зелено, зелено, воле те.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>