• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnik Novog Sada: "Za 2023. godinu planirana izgradnja 20,1km novih biciklističkih staza"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas se obeležava Međunarodni dan bicikla

  • 1
Indija bicikl Foto: Pixabay.com

"Ponosni smo što je jedan od najvažnijih ciljeva Grada Novog Sada da bude prepoznatljiv i funkcionalan kao biciklistički grad", istakao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić povodom obeležavanja Međunarodnog dana bicikla.

- Danas smo grad sa preko 100km izgrađenih biciklističkih staza, parkinzima za bicikle i servisom za iznajmljivanje bicikala. Za 2023. godinu planirana je izgradnja 20,1 km novih i održavanje 1 km postojećih biciklističkih staza. Prvi grad smo u Srbiji koji je pokrenuo akciju podrške građanima za kupovinu bicikla kao ekološki poželjnog prevoznog sredstva - napisao je gradonačelnik ispod objavljenog videa i dodao:

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

- Razvoj mreže biciklističkih staza koje povezuju naseljena mesta na teritoriji Grada Novog Sada je od izuzetnog značaja jer, pored povezivanja naseljenih, predstavljaju i obilaznicu međunarodne EuroVelo 6 rute koja predstavlja i deo Nacionalne biciklističke rute.

Korišćenje bicikla, pored doprinosa poboljšanju kvaliteta vazduha zbog smanjenja upotrebe automobila, predstavlja i značajan aspekt zdravog životnog stila. Želja nam je da bicikli u sve većoj meri zamene korišćenje automobila i da postanu jedan od simbola Grada Novog Sada.

(Telegraf Biznis)

Video: Sedam miliona Kineza vozi električne bicikle

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    4. jun 2023 | 06:01

    Obavezno staviti znak pre semafora pazi bicikli vozači se jako trude da obore biciklistu na prelazu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>