• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Urbano baštovanstvo u Beču postaje sve popularnije, ali na mestu gde to ne biste očekivali

Vreme čitanja: oko 1 min.

Parcele na susednim lokacijama u opštini Zimering su već rasprodate od jeseni 2022. godine

  • 0
bečko groblje Foto: Pixabay

U glavnom gradu Austrije groblja su postala više od mesta za sahranjivanje.

Poziv za baštovanstvo na grobljima je dodatna ponuda da se iskoriste dragocene zelene površine i da se, takođe, doprinese biodiverzitetu i gradskoj klimi.

Gradski čelnici u Beču kažu da su groblja "nezamenljiva" kao zelene površine i prostori za šetnju i relaksaciju.

Osobe koje imaju grobno mesto na jednom od 46 bečkih gradskih groblja uskoro će moći da gaje i beru svoje sopstveno organsko povrće. Zajedničkom saradnjom sa firmom Ackerhelden građanima je omogućeno bavljenje urbanim baštovanstvom na Bečkom centralnom groblju i na groblju Südwest u opštini Majdling.

Parcele za baštovanstvo se nalaze na praznim većim površinama gde nisu bila grobna mesta. Bašte veličine 24 metra kvadratna spremne su za zakup, zajedno sa osam organskih kultura povrća na početku sezone početkom maja.

Firma Ackerhelden pomaže u održavanju bašte i stavlja baštenski alat na raspolaganje, tako da su bašte na grobljima pogodne i za početnike u baštovanstvu.

bečko groblje Foto: Pixabay

Za već postojeće klijente bečkih groblja, sve usluge su uključene u cenu koja iznosi 139 evra godišnje.

Urbano baštovanstvo u Beču postaje sve popularnije. Parcele na susednim lokacijama u opštini Zimering su već rasprodate od jeseni 2022. godine.

Bašte se nude kao usluga onima koji trenutno imaju grobno mesto na jednom od 46 groblja kojima upravlja gradska firma "Bečka groblja".

Inače, rezervacija baštenskog prostora je moguća samo putem platforme „Digitalno grobno mesto“ (www.digitalesgrab.at), koja je besplatna i sastavni je deo usluge koja ide uz svako grobno mesto.

Ova digitalna platforma s jedne strane pruža memorijalni prostor, a s druge strane omogućava samostalno upravljanje rokom zakupa grobnog mesta ili podacima klijenata.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>