• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta se dešava s otpadom u Hrvatskoj? Mediji pišu: "Tragikomedija, pacovi i divlje svinje"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema pisanju hrvatskih medija, upravljanje otpadom u Zagrebu pretvorilo se u fijasko

  • 3
Zagreb Zagreb / Foto: Shutterstock

Dve i po godine traje tragikomična priča s otpadom u Gradu Zagrebu, a za koju je odgovorna gradska vlast, piše ovih dana Poslovni dnevnik.

"Kao da nije bilo dovoljno što Jakuševec počinje da smrdi neizdrživo, kao da nije bila ogromna opomena nerešena situacija s odvoženjem otpada u Gradu Zagrebu, poslednjih dana čitamo o tome kako divlje svinje i pacovi raznose smeće ulicama grada", dodaje portal.

Kažu i da su gradonačelnik Tomašević i ekipa uspeli u onome u čemu niko pre njih nije - da od Zagreba naprave ruglo.

"Zelene politike" ostale su samo priča za naivne. Umesto toga, imamo grad u potpunom neredu; nikad prljaviji i neuredniji. Bez održavanja zelenih gradskih površina, pretrpan smećem.

To je ono što se vidi na prvi pogled i za šta ne treba biti stručnjak za upravljanje otpadom.

Prema pisanju Poslovnog dnevnika, nedozvoljena količina biološkog otpada se već godinama dovozi na Jakuševec. "Ali, institucije kao da ne žele da obave posao do kraja".

Na širem području Grada Zagreba niču divlje deponije, jer stanovnici svedoče kontinuiranim propustima i pasivnosti u organizaciji pružanja javne usluge prikupljanja mešanog komunalnog otpada, biorazgradivog otpada, građevinskog otpada, reciklabilnog otpada (plastika, staklo i papir) i glomaznog otpada.

"Ne sećamo se da je situacija pre nekoliko godina bila ni približno alarmantna kao danas. Ne možemo se setiti ni činjenice da su kamioni slovenačkih registarskih oznaka tada viđeni na deponiji, kao što je to slučaj poslednjih nedelja", zaključuje hrvatski portal.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    17. septembar 2023 | 09:45

    Hrvatska je šupak Balkana.

  • Zoki

    17. septembar 2023 | 10:54

    Tako je to na divljem zapadu.

  • Mihailović

    17. septembar 2023 | 10:30

    Na Jakuševcu deponija gde je bila kasarna "Maršal Tito" i velika pijaca polovnih vozila. Nedeljom se nađu vozila iz cele Juge... U toj kasarni sam služio vojni rok, antiteroristčka jedinica vojne policije...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>