• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samo da ne pukne od težine: Poznata marka odeće prelazi na papirnate kese

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Zelena" manija je, čini se, zahvatila i modni lanac iz Britanije

  • 0
Marks & Spencer Marks & Spencer prodavnica / Foto: Shutterstock

Marks & Spencer, britanska modna marka koju vole i ljudi iz Srbije, menja plastične kese za papirnate, u svim svojim prodavnicama.

Ovo je, inače, nastavak testiranja započetog u januaru ove godine, u 10 objekata. Doduše, o ovome se za sada govori u Velikoj Britaniji.

Kompanija želi da, ovim činom, pokuša da smanji upotrebu plastike, piše BBC, dodajući da supermarketi Morrisons, Waitrosei Aldi uveliko nude papirnate verzije kesa, iako neke prodavnice i dalje daju plastične.

Samo u Britaniji, Marks & Spencer ima više od 1.000 prodavnica.

Prodavac je rekao da je sarađivao sa Univerzitetom u Šefildu, na razvoju kese koja se pravi korišćenjem obnovljive energije, jer je papir "energetski intenzivniji" za proizvodnju od plastike.

Ove kese su, takođe, teže od plastičnih, tako da ne postoji bojazan da će lako pući usled punjenja odećom.

Aktuelne kese se promovišu i kao "dopuna" cegerima koje kupci sada već svuda nose sa sobom, za slučaj da vam zafali još jedna kesa, odnosno ceger, a nemate ih pri ruci.

Morrisons je, inače, bio prvi supermarket koji je uklonio plastične kese 2021. godine. Podsećamo da je plastičnim kesama potrebno između 400 i 1.000 godina da se razgrade.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>