• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

COP28 bez američkog predsednika: Zašto Bajden ne ide u Dubai?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bela kuća je saopštila raspored predsednika, koji uključuje bilateralni sastanak s predsednikom Angole Žozeom Eduardom dos Santosom i prisustvo nacionalnoj rasveti drveća

  • 0
bajden Foto: Shutterstock

Samit o klimi, COP28, ove godine će proći bez američkog predsednika, budući da Džo Bajden neće prisustvovati sastanku svetskih lidera u Dubaiju ove nedelje.

Kako navodi Rojters, pozivajući se na izjavu američkog zvaničnika, Bajden će preskočiti sastanak "Konferencija partija" (COP28) u organizaciji Ujedinjenih nacija, jer pokušava da izbalansira događaje na Bliskom istoku, a u toku su i pripreme za predsedničku kampanju, za koju se očekuje da se intenzivira u januaru.

Bela kuća je saopštila raspored predsednika, koji uključuje bilateralni sastanak s predsednikom Angole Žozeom Eduardom dos Santosom i prisustvo nacionalnoj rasveti drveća. On je, inače, od 2021. učestvovao na obe dosadašnje konferencije, a ove godine lideri će se zalagati za prvi svetski sporazum o postepenom ukidanju uglja, nafte i gasova koji emituju CO2.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>