• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Naftu i gas ne treba demonizovati"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodao je da industrije treba da smanje na duže staze milijarde tona ugljenika koje uzimaju iz zemlje

  • 0
Ilon Mask Ilon Mask... Foto: Michael M. Santiago / Getty images / Profimedia

Važno je smanjiti emisije ugljenika da bi se očuvala planeta, ali nafta i prirodni gas ne bi trebalo da se demonizuju na srednji rok, rekao je danas Ilon Mask, osnivač Tesle.

Ranije ove nedelje predstavnici iz skoro 200 zemalja složili su se na klimatskom samitu COP28 da počnu sa smanjenjem globalne potrošnje fosilnih goriva kako bi se sprečile najgore klimatske promene, signalizirajući konačni kraj doba nafte prenosi Rojters.

- Alarm za klimatske promene je kratkoročno preuveličan - rekao je američki milijarder, dodajući da je ekološki pokret možda otišao predaleko, što je dovelo do toga da ljudi izgube veru u budućnost.

Milijarder je dodao da sebe smatra ekologom i da je važno da, na duge staze, industrije smanje milijarde tona ugljenika koje uzimaju iz zemlje i oslobađaju u atmosferi sagorevanjem fosilnih goriva.

- Ne treba da demonizujemo naftu i gas na srednji rok - dodao je on, govoreći u Rimu na skupu desničarske političke stranke italijanske premijerke Đorđe Meloni.

(Telegraf Biznis)

Video: Podignuta jedna od najvećih solarnih elektrana na krovu u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>