• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

EBRD opredelila 10 miliona evra za program "Go Green" u Srbiji

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

MSP predstavljaju okosnicu srpske privrede i obezbeđuju dve trećine radnih mesta u zemlјi, saopšteno je

  • 0
Zeleni vodonik Foto: Artinun Prekmoung / Panthermedia / Profimedia

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) će od predviđenih 60 miliona evra za finanasiranje malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji, nameniti 10 milona evra "Go Green" programu, koji podržava EU.

Kako je saopšteno, ovaj finansijski paket će omogućiti nastavak ulaganja malih i srednjih preduzeća u unapređenje tehnologije i opreme, povećanje konkurentnosti i pružanje podrške izvoznim potencijalima.

Navedeni finansijski paket podržava zelenu ekonomiju Srbije, imajući u vidu da će 50 odsto kredita za MSP i 70 odsto dela namenjenog programu "Go Green" za MSP biti u skladu sa EBRD inicijativom ka tranziciji zelene ekonomije.

Mala i srednja preduzeća koja se finansiraju kroz program "Go Green" za MSP, imaće pravo na povraćaj novca u iznosu od 10 odsto iznosa zajma ili 15 odsto za investicije u obnovlјive izvore energije i pojedine projekte u poljoprivredi.

Kako se dalje navodi, MSP predstavljaju okosnicu srpske privrede i obezbeđuju dve trećine radnih mesta u zemlјi. EBRD je do danas u Srbiju uložila više od 8,7 milijardi evra kroz 340 projekata, od kojih je gotovo 70 odsto predstavljalo podršku privatnom sektoru.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>