• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hitne službe Njujorka reaguju: "Velika oluja donosi jake vetrove i obilne kiše"

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izdata su hitna upozorenja građanima ovog dela Amerike

  • 0
istočna obala Foto: Pixabay

Već su na snazi upozorenja o poplavama i vetru za određene delove Floride, a poljuljano vreme bi moglo da donese i nekoliko mogućih tornada, objavio je The Weather Channel juče ujutro, na platformi X. Najveća elektroenergetska kompanija u toj državi, "Florida Power & Light Company", saopštila je da reaguje na nestanke struje izazvane olujom.

"Sigurno i brzo reagujemo na prekide izazvane teškim vremenskim prilikama koje utiču na delove Floride, uključujući jaku kišu i udare vetra koji su blizu jačine tropske oluje", rekla je kompanija u postu na X-u, poručujući ljudima da se drže podalje od oborene struje. vodova i oštećene električne opreme.

Nešto više od 7.000 klijenata bilo je bez struje u subotu ujutru, preneo je CNBC.

Danas se, naime, očekuje obilna kiša u skoro celoj Floridi, a moguće su i jake oluje sa grmljavinom. Oluja će se kretati tokom cele nedelje Istočnom obalom SAD, uz jače intenzitete. Obilna kiša i jak vetar očekuju se i na obali srednje Atlante, dok će u Njujorku kiša početi danas tokom kasnijeg dela jutra i trajaće do ponedeljka uveče.

Upozorenja o vetru izdata su za Menhetn, Bronks, Stejten Ajlend, južni Vestčester...

Odeljenje za državnu bezbednost i hitne službe Njujorka pozvali su sve da budu spremni „za vremenski udar ovog vikenda", dok je guvernerka Keti Hočul rekla da će njena kancelarija "pomno pratiti uslove".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>