• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đerlek: Obnovom vodozahvata Vrelo rešen problem vodosnabdevanja Bele Palanke

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Značaj i vrednost ovog projekta je nemerljiva, izjavio je ministar

  • 0
Foto: Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj/Miloš Perić

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković obišli su danas rekonstrukciju vodozahvata "Vrelo" u toj opštini. Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Ministarstva, u julu 2023. godine potpisan je Ugovor sa opštinom o sufinansiranju rekonstrukcije na vodozahvatu i rezervoarima "Vrelo" u sistemu vodosnabdevanja Bele Palanke o ulaganju vrednom 8 miliona dinara za taj projekat.

Svake godine usled obilnijih padavina i naglog topljenja snega ovaj izvor suočavao se sa zamućenjem - što predstavlja veliki rizik po zdravlje stanovništva. Zbog čestih kvarova i zastarelosti opreme na vodozahvatu i neispravne vode za piće, dolazilo je i do čestih isključenja sa vodovodne mreže.

Realizacijom projekta konačno je stavljena tačka na ovaj problem, a kvalitet života građana biće značajno unapređen. Meštani imaju direktnu korist obezbeđivanjem distribucije ispravne vode za piće kroz planski razvoj komunalne infrastrukture i racionalizaciju korišćenja raspoloživih vodnih resursa, što će doprineti i velikim uštedama sredstava koja se svake godine izdvajaju za remont ovog vodozahvata.

- Veoma sam srećan što smo danas ovde, na ovom svečanom otvaranju jer je značaj i vrednost ovog projekta nemerljiva. "Vrelo" je izvor vodosnabdevanja za preko osam hiljada stanovnika u Beloj Palanci - rekao je ministar Đerlek i dodao da je Ministarstvo sufinansiralo sa tri miliona i izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vododvoda u selu Mokrište.

Predsednik Opštine Miljković se posebno zahvalio ministru zbog preopoznavanja problema i naglasio da je to najvažniji projekat za Belu Palanku i njene građane.

- Na ovaj način rešavamo veliki problem sa vodosnabdevanjem i u visinskim delovima koji se suočavaju sa sušom u letnjim mesecima - rekao je on.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>