• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gasovod u Valjevu biće produžen do gradske Toplane i Krušika

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gradonačelnik Valjeva dodao je da to pokazuje ozbiljnost i države i samog grada

  • 0
Panorama Valjeva Foto: Telegraf.rs

U Valjevu će gasovod biti produžen do gradske Toplane i Krušika, što će umnogome doprineti rešavanju problema zagađenosti vazduha u tom gradu, izjavio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

- Blizu smo realizacije projekta da gas dođe do Valjeva, sada imamo i zaključak Vlade Republike Srbije da se gasovod produži do gradske Toplane i Krušika. Suvišno je pričati koliko je važno što gas dolazi u Valjevo, što smo prvi prioritet Vlade Republike Srbije i što će Krušik, kao jedan od najvećih individualnih zagađivača koristiti ekološki prihvatljiv energent u budućnosti - rekao je Gojković, objavljeno je na sajtu grada.

On je s tim u vezi istakao da je ponosan na činjenicu da je država stala iza grada Valjeva i naglasio da je taj grad na pragu rešavanja višedecenijskog problema aerozagađenja uz podršku Vlade Srbije.

Dodao je da to pokazuje ozbiljnost i države i grada Valjeva.

- Problem kvaliteta vazduha je globalni problem i naša zajednička briga, a shodno tome, gradsko rukovodstvo ne beži od problema, već se trudi da preduzima mere koje će obezbediti kvalitetniji vazduh u našem gradu - navodi Gojković.

Gradonačelnik ističe da je u tom pogledu mnogo novca uloženo u poslednje tri godine, od rekonstrukcije kotla u gradskoj toplani, prelaska sa mazuta na komprimovani gas, do proširenja toplovodne mreže i priključenja javnih ustanova, Zavoda za javno zdravlje, Nacionalne službe za zapošljavanje i Istorijskog arhiva.

- Urađena je i kontejnerska gasna kotlarnica na komprimovani gas u Suvoborskoj ulici za potrebe grejanja Druge osnovne škole, obdaništa, Internacionalnog studija 'Trnavac', Pošte i dve stambene zgrade  naglasio je on.

Grad Valjevo je dobio 25.158.000 dinara za zamenu i rekonstrukciju kotlarnice u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić", u okviru konkursa koje je sprovelo Ministarstvo zaštite životne sredine.

- Ovo je još jedan u nizu koraka koje je gradsko rukovodstvo, uz podršku Vlade Srbije, preduzelo na rešavanju problema aerozagađenja u Valjevu, ali i unapređenju života svih građana Valjeva - kaže gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, za Valjevo je od velikog značaja da ugasi sve kotlarnice koje koriste fosilna goriva i da pređe na ekološki prihvatljive energente.

Napomenuo je da su ugašene su kotlarnice na mazut u obdaništu i školi u Novom naselju.

- Zahvalni smo Ministarstvu za zaštitu životne sredine i ministarki Ireni Vujović, što nam pomažu da sprovodimo mnogo važnih projekata, koji se odnose na smanjenje zagađenja vazduha u našem gradu - poručio je Gojković.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>