• 23

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stjepan je bio upravnik rudnika, ceo život proveo po jamama: "Studija Rio Tinta pokazuje pravu istinu"

E. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ističe i da oni koji se bore protiv ovog projekta, nemaju validne argumente

  • 23

U Srbiji je već danima projekat "Jadar" u fokusu javnosti, a jedno od glavnih pitanja je da li je zeleno rudarstvo moguće? Stjepan Mitrović diplomirani inženjer rudarstva  istakao je u gostovanju na televiziji da širenje panike od pojedinih opozicionih medija, koristeći razne neistine, predstavlja ništa drugo nego krivično delo.

- Ja sam diplomirani inžinjer koji je diplomirao u Beogradu, ali sam i običan građanin koji živi u Loznici sa porodicom i kome je najviše stalo da se ovaj projekat odvija po propisima i standardima zemlje Srbije i Evropske unije - istakao je Mitrović i poručio da je svoj životni vek proveo radeći po jamama Srbije

- Radio sam kao upravnik rudnika i znam tačno šta će se dešavati na tim dubinama i kod eksploatacije projekta "Jadar". Ja sam sve izučio i video. Garantujem da ovde nema nikakvih opasnosti i da se ovaj projekat može sprovesti po svim propisima i standardima.

Ističe i da oni koji se bore protiv ovog projekta, nemaju validne argumente.

-  Njima su argumenti izbijeni iz ruku, nemaju druge argumente nego da blokiraju državu koju volimo i koju hoćemo da razvijamo. Svako ko je pročitao ovu studiju, shvatio je da tu nema ničega od one pompe o silnom trovanju i zagađenju reka i okoline. Ja sam pročitao tu studiju, koja je veoma obilan dokument i video sam da je na tome radio vrlo stručan tim.

Mitrović dodaje kako je kompanija "Rio Tinto" preduzela mere i uradila izradu studije, koja pokazuje pravu istinu.

(Telegraf Biznis)

Video: U Subotici se pravi baterija koja nas vraća na tehnološku mapu sveta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    17. jul 2024 | 19:43

    Stjepane. Nulto stanje nije radjeno. Toliko o tome. Nego, koliko obraz?

  • Duke

    17. jul 2024 | 22:35

    Gospodin je možda pun iskustva i kako kaže inženjer je rudarstva . Samo , koliko iskustva ima u preradi rude ? Zašto bi mu neko verovao ?

  • Mihajlo

    17. jul 2024 | 23:00

    Neki matori strucnjaci pod stare dane izgleda zaborave i na integritet i na obraz, samo pare da se dobiju... Nadam se da necu i sam biti takav...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>