• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četiri fotografije koje pokazuju izgled novog termobloka B3 u Kostolcu: Funkcionalne probe pre avgusta

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka Dubravka Đedović Handanović sastala se sa Fangom Janušijem, predsednikom kompanije "CMEC" u Kostolcu

  • 1
Kostolac 3 Foto: EPS

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je u Kostolcu sa Fangom Janušijem, predsednikom kompanije "CMEC" i zajedno s njim obišla novi termo blok B3 koji gradi ta kompanija.

- Važan razgovor sa čelnikom kineske kompanije koji je došao iz Kine kako bismo još jednom potvrdili obostranu posvećenost ovom za Srbiju strateškom objektu. Svi fizički radovi na bloku su završeni i očekujem da pre avgusta počnu funkcionalne probe kako bi se sprovela garancijska ispitivanja, što je preduslov da novi proizvodni kapacitet bude predat "Elektroprivredi Srbije", a još od ranije je dogovor da to bude pre početka grejne sezone - poručila je ministarka Đedović Handanović.

Ona se zahvalila kineskim partnerima na požrtvovanom radu i istakla da je važno da ceo posao završe što je pre moguće.

- U konstantnoj smo komunikaciji sa izvođačem radova. Bilo je određenih kašnjenja, ali ovo je veliki i složen projekat građen u otežanim okolnostima, ali će biti apsolutno najmoderniji i najbezbedniji koji "Elektroprivreda Srbije" ima, jer je građen po najsavremenijim standardima, uključujući i najsavremenije standarde zaštite životne sredine - naglasila je ministarka.

Podsetila je i da je novi blok od fundamentalne važnosti za energetsku sigurnost i bezbednost Srbije, posebno imajući u vidu povećanu potrebu za električnom energijom u zimskom, ali i letnjem periodu.

(Telegraf Biznis)

Video: Duži radni vek za narednih 40 godina: U toku modernizacija HE Đerdap 1

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AV

    20. jul 2024 | 10:44

    A dalekovod preko BelaCrkve pravo za Rumuniju... Ko je napravio taj blok, od čijih para, da je kvazi država, sigurno bi smo več o tome slušali u obraćanju, kao još jedan uspeh tigra....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>