Appleova kreditna kartica dolazi sa neobičnim pravilima koja se neće svideti mnogima

Appleova kartica, Appleova pravila

  • 1
Apple headquarters - apple card Foto: Profimedia/AFP

Appleova kreditna kartica će uskoro postati dostupna svima, ali čini se da dolazi se nekoliko krajnje neobičnih pravila.

Kompanija Goldman sachs, koja je Appleov partner na ovom projektu, objavio je pravila korišćenja nove kartice i tako otkrio nekoliko novih detalja o njoj.

Iako je većina pravila u skladu sa onim što se očekuje kada su kreditne kartice u pitanju, postoji nekoliko zanimljivih, i neočekivanih, delova.

Za početak, pravila korišćenja eksplicitno zabranju korisnicima kartice da jailbreakuju (ukidanje određenih softverskih restrikcija koje je kompanija nametnula) iPhone:

- Ako korisnik obavi neutorizovane modifikacije urešaja, kao što je onesposobljavanje određenih hardverskih i softverskih kontrola (primera radi, kroz proces koji je poznat kao jailbreaking), uređaj više neće moći da pristupa i modifikuje vaš nalog. Ovim potvrđujete da je korišćenje modifikovanog uređaja zabranjeno i da može da rezultuje kršenjem ovog ugovora, ali i zatvaranjem računa ili ograničavanjem njegovog korišćenja.

iPhone Printskrin: YouTube/Apple

Drugim rečima, nemojte nikako ništa sami raditi na iPhoneu jer bi to moglo da dovede do gašenja vašeg računa.

Ovo donekle ima smisla jer Apple želi da korsitite iPhone za obavljanje većine transakcija, a bilo kakvo prčkanje oko telefona može da utiče na Apple Pay nalog ili spreči Apple Card softver da radi kkao treba.

Još jedno pravilo koje je zaintrigiralo mnoge odnosi se na zabranu kupovine kriptovaluta.

A kako biste koristili novu karticu, potrebno je da imate Apple ID i iCloud nalog, kao i aktiviranu autentifikaciju iz dva koraka - što je uvek dobra ideja.

Takođe, kako bi sve radilo kako treba, potreban vam je iPhone, tako da ne postoji šansa da se u nekom trenutku prebacite na Android.

U slučaju da probate da ceo sistem koristite na Android uređaju, sudeći po pravilima, Apple može da vam zatvori nalog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    5. avgust 2019 | 16:30

    Najveca glupost je uzimati bilo koju kreditnu karticu, cim jednom zakasnite sa uplatom banka vas kaznjava sa 24% kamatom, ako mozete izbegavajte kteditne kartice, to vam je moj savet...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA