≫ 

Sada napokon možete da isključite kontroverznu Facebook opciju koja je "gledala" svaku vašu sliku

Društvena mreža je korisnicima dala veću kontrolu

  • 3

Facebook će sada korisnicima olakšati da aktiviraju i deaktiviraju opciju za automatsko prepoznavanje lica i ona više neće po difoltu biti aktivirana.

Facebook već dugo vremena koristi tehnologiju za porepoznavanje crta lica na fotografijama koje korisnici objavljuju kako bi mogao da im automatski predlaže tagove na osnovu liste prijatelja.

Međutim, kompanija je 2017. godine umesto "tag suggestions" uvela "facial reckognition" podešavanje koje je kontrolisali predloge tagova, ali je dodata i mogućnost da Facebook korisnicima pošalje alaram u slučaju da neko drugi postuje slike na kojima se oni nalaze.

Ali ova funkcija nije bila dostupna svima, a brojna državna tela nisu bila zadovoljna jer je ova opcija bila automatski aktivirana, a problem je bio i činjenica da Facebook nije jasno objasnio da se pod "tagovima" podrazumeva i uzimanje i čuvanje biometrijskih podataka korisnika.

Facebook opcije Foto: telegraf.rs

Ali to se sve sada menja. Svako ko nema "facial reckognition" opciju sada će dobiti apdejt, kao i objašnjenje o čemu se sve tu radi i kako ona može da se deaktivira.

A kako biste proverili o čemu se tačno radi, i možda onesposobili funkciju, unutar Facebook podešavanja idite na face reckognition opciju pod Facebook privacy podešavanjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA