Novi testovi pokazali da jedan iPhone model emituje mnogo više radijacije od dozvoljenog

Loše vesti za vlasnike iPhone telefona

  • 0

Čini se da će državni organi u SAD početi istragu nakon izveštaja dnevnog lista Chicago Tribune koji je testirao nivoe radijacije nekoliko telefona.

Novine su otkrile nešto što može da bude alarmantno - radijacija koju emituje https://www.telegraf.rs/teme/iphone7 ne samo da prelazi dozvoljenu granicu, već je gotovo duplo veća od količine koju je Appleo naveo.

Chicago Tribune je naveo da Federalna komisija za komunikacije na svom sajtu tvrdi da bilo koji telefon koji je odobren za prodaju neće premašiti maksimalni nivo radijacije koji se smatra bezbednim.

iPhone 7, smartfon, pametni telefon Foto: Tanjug/AP

Međutim, list je testirao 4 iPhone 7 primerka i svi su emitovali radijaciju veću od dozvoljene.

Federalna komisija je takođe objavila da će nakon ovih otkrića spovesti sopstvene testove u narednim mesecima.

Ograničene radijacije iznosi 1.6 vati po kilogramu, a rezultati su pokazali da je iPhone 7 premašio ovu meru na udaljenosti od osobe koja je iznosila 2mm i 5mm.

Uprkos tome što još nije poznato da li RF radijacija koju emituje telefon može da napravi probleme ljudima, vioski nivoi mogu da zagreju tkivo, a u najvećem riziku su oči i testisi jer ne podnose dobro toplotu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA