≫ 

Stvorili ste haos, a sada preuzmite odgovornost za to: Tim Kuk žestoko napao Facebook i Google

Tim Kuk je napokon izgovorio ono što mnogi ne smeju

  • 0

Izvršni direktor Applea, Tim Kuk, poručio je određenim kompanijama da se uozbilje i preuzmu odgovornost za haos koji su napravile.

Kuk nije naveo specifična imena problematičnih kompanija, ali je u svojoj izjavi bio više nego jasan o kojim kompanijama se radi.

Ne samo da je pričao o govoru mržnje, širenju lažnih vesti, dezinformacijama, već i o kompanijama koje rade kao "fabrike haosa".

Drugim rečima, suptilno je ukazao na Facebook i Googleovu video platformu YouTube.

donald tramp, tim kuk, apple

Foto: Tanjug/AP

- Čini se da je u poslednje vreme naša industrija poznata po manje plemenitim inovacijama - verovanju da možete da tražite nagrade bez proihvatanja odgovornosti. To vidimo svaki dan sa brojnim curenjima podataka, narušavanjem ličnih sloboda, skretanju pogleda na govor mržnje, lažne vesti koje truju naše razgovore i lažna čuda koja menjamo za samo jednu kap krvi. Ali svidelo vam se to ili ne, ono što ste napravili definiše ono što ste.

Znam da zvuči suludo što neko mora ovo da kaže, ali, izgradili ste fabriku haosa i sada ne možete da izbegnete odgovornost za taj haos - izjavio je.

Apple je poznat po tome što je "bolji" od Googlea i drugih platformi kada su u pitanju lični podaci i privatnost korisnika, kao i njihovom čuvanju i branjenju od državnih agencija, pa samim tim i ima pravo da im s vremena na vreme očita bukvicu.

VIDEO: Zakerberg se izvinio celom svetu pre tačno godinu dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA