• 7

Srbija kupuje 10 tona zlata: Do kraja godine imaćemo ukupno 30 tona tog dragocenog metala

Lane je na svetskom tržištu zabeležan rekordan obim kupovine zlata u poslednih 50 godina

  • 7

Srbija će svoje rezerve zlata sa postojećih 20 tona do kraja 2019. godine povećati na 30, a potom, u narednih godinu i po dana, na čak 50 tona. Ova dinamika praktično je utvrđena posle sastanka u Beogradu predsednika Aleksandara Vučića sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Vučić je tokom razgovora pokrenuo temu kupovine zlata, a sagovornici iz MMF-a su mu preneli da oni nemaju ništa protiv toga ukoliko se uklapa u našu strategiju povećanja deviznih rezervi.

Odmah posle sastanka, pozivajući se na svoje izvore, Vučić je pozvao guvernerku Narodne banke Srbije Jorgovanku Tabaković i ministra finansija Sinišu Malog i "doslovce im dao zadatak: Kupujte zlato, Srbija mora da bude sigurna'".

Lane je na svetskom tržištu zabeležan rekordan obim kupovine zlata u poslednih 50 godina, a taj trend nastavljen je i u prva tri meseca ove godine.

VIDEO: Srbija ima veće zlatne rezerve od Hrvatske

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

  • Syam

    A sta je sa nasim rudnicima zlata? Zasto kupujemo ? Odakle to zlato dolazi? Mi u Nadim rudnicima verovatno imamo vise nego sto smo kupili pa sta se desava? Prodajemo svoje za dzabe a kupujemo tudje, je li?

  • Jeretik

    I to zlato će narod pozlatiti,s obzirom da dugujemo oko "trista tona zlata",a verovatno i više.

  • Imenjak

    Ima se moze se

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke