• 0
 ≫ 

Nepalski milijarder za Telegraf Biznis otkriva šta se krije iza pisanja o ulaganju u Hrvatsku - dobija li Srbija konkurenciju?

 ≫ 

Binod Čodri nam otkriva da ima još jedan plan za Srbiju, ali i da fabrika nudli ostaje jedina u ovom delu Evrope

  • 0

Mediji u regionu utrkivali su se poslednjih nedelja ko će da objavi više detalja o potencijalnom novom ulaganju Binoda Čodrija, prvom u Evropi posle Srbije.

Ipak, on za Biznis.Telegraf tvrdi da fabrika u Srbiji neće imati konkurenciju. Otkriva nam i da merka jednu našu kompaniju. Međutim, u regionu na njegovom radaru investicija je hotelijerstvo, ali i startap ekosistem. 

Čodri, biznismen, filantrop i prvi nepalski milijarder, pažnju domaće javnosti privukao je kada je njegova kompanija CG Corp Global otvorila u Rumi svoj prvi pogon u Evropi – CG Foods Europe.

Posle natpisa o novim poslovima, Čodri za Biznis.Telegraf otkriva da li zaista želi da ulaže i u Hrvatsku:

*Glavna vest u regionalnim medijima ovih dana jeste vaše potencijalno novo ulaganje. O čemu se konkrtno radi? Ima li istine u tome?

- Nije tajna da smo, od otvaranja fabrike nudli Wai Wai u Srbiji, isticali da je nama ceo region vrlo zanimljiv za potencijalno investiranje i da smo otvoreni za dobre poslovne mogućnosti. Prošle nedelje posetio sam Hrvatsku i BiH i imali smo više sastanaka gde nam je predstavljeno nekoliko zanimljivih projekata -

*Koja je to sfera industrije koja vam je zanimljiva za ulaganje? Da li će to biti farbika rezanaca, kao u Srbiji, ili  pikirate neki drugi sektor, možda iz oblasti turizma?

- Ne, fabrika nudli otvorena je u ovom regionu samo u Srbiji.

U Hrvatskoj, s obzirom da se moja kompanija CG Corp Global, kao što znate, bavi i hotelijerstvom i da ima luksuzne hotele u celom svetu, a da je Hrvatska zemlja turizma, svakako je reč o potencijalnom investiranju u hotelijerstvo. Takođe, impresioniran sam startap scenom u Hrvatskoj. Predstavljeno mi je nekoliko sjajnih projekata, i zainteresovani smo za neke od njih.

*Da li planirate širenje poslovanja u Srbiji, i potencijalno na neke druge grane. Prem vašem iskustvu investitora, šta vam deluje kao najbolja opcija u kojoj vredi uložiti novac u Srbiji danas?

- Ostajemo posvećeni Srbiji. U pregovorima i razgovorima smo za akviziciju jedne kompanije u Srbiji, ali ne mogu još da vam kažem o kojoj kompaniji je reč -

(Vesna Bjelić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>