• 1

Turski tok iz Srbije se deli, gradi se trasa Beograd - Banjaluka

Ministar Antić je objasnio da kada je reč o razvoju Turskog toka, postoji nekoliko redosleda priorita

  • 1

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da će projekat izgradnje Turskog toka kroz Srbiju imati nekoliko izlaznih tačaka iz naše zemlje, a kao nastavak ovog projekta planira se izgradnja trase gasovoda Beograd - Banja Luka.

Deonica Turskog toka kroz Srbiju dugačka je 403 kilometara, cevi budućeg gasovoda ulaziće u našu zemlju kod Zaječara, a izlaziti kod Horgoša prolazeći kroz 23 opštine.

-Sledeći korak iz tog gasovoda je projekat Beograd - Banja Luka što bi podrazumevalo obezbeđivanje gasom Bosne i Hercegovine-  rekao je Antić gostujući na Pinku.

Ministar Antić je objasnio da kada je reč o razvoju Turskog toka, postoji nekoliko redosleda priorita.

Prvi prioritet je, kaže, povećanje kapaciteta podzemnog skladišta Banatski Dvor, sa 450 miliona metara kubnih gasa na 750 miliona kubika.

U planu je i skladište Itebej kapaciteta oko jedne milijarde metara kubnih, a zatim i skladište kod Pančeva, Tilva, rekao je ministar energetike.

Govoreći o realizaciji Turskog toka u Srbiji, Antić je ocenio da će ovaj projekat povećati zadovoljavanje potreba industrije u Srbiji i uticati na dolazak novih investitora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    23. maj 2019 | 10:53

    Razvukli su gas i u Sidu i po selima samo nema gasa i ko ga je imao sada ga je iskljucio posto je jeftin od15000 do 20000

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>